1000 euro boete voor het voederen van duiven

Boetes voor het voederen van duiven - Duif landt op uitgestoken menselijke hand.

Boetes voor het voederen van duiven in Santa Cruz

In een recente actie tegen het voederen van duiven in de openbare ruimte heeft het gemeentebestuur van Santa Cruz de Tenerife twee inwoners beboet met elk 1000 euro. Deze maatregel komt voort uit het overtreden van de gemeentelijke verordening ter bescherming en het houden van dieren, welke dit gedrag beschouwt als een ernstige administratieve overtreding met een maximale boete van 1500 euro. De incidenten deden zich voor op de Avenida Ángel Romero en de Avenida de Las Asuncionistas.

Streng beleid tegen voederen in de openbare ruimte

Burgemeester José Manuel Bermúdez benadrukte dat het een ernstige overtreding en een gebrek aan respect voor andere burgers is om duiven of andere dieren in de openbare ruimte te voeden. Dit soort gedrag wordt bestraft om herhaling te voorkomen, aangezien het leidt tot ernstige volksgezondheidsproblemen en schade aan ons erfgoed.

Carlos Tarife, raadslid voor Strategische Planning, Milieuduurzaamheid en Openbare Diensten, voegde toe dat het voeden van duiven niet alleen leidt tot een ongecontroleerde toename van het aantal vogels, maar ook ziektes zoals histoplasmose, salmonellose en cryptococcosis kan verspreiden.

Daarnaast dragen de duiven ook bedwantsen en teken bij zich, en hun uitwerpselen en nesten kunnen ernstige schade toebrengen aan architecturaal erfgoed en stedelijk meubilair, wat economische gevolgen heeft voor de publieke financiën.

Inspanningen om duivenpopulaties te beheersen

Het gemeentebestuur van Santa Cruz heeft via contracten voor plaagbestrijding en de plaatsing van vallen en netten successen geboekt in het vangen van tussen de 700 en 1000 duiven per maand.

Daarnaast worden er sinds vorige week gecontroleerde vluchten uitgevoerd met een getrainde valk in strategische gebieden zoals Plaza de España en Parque García Sanabria. Dit is bedoeld om bij de duiven een geconditioneerde reflex te creëren, waardoor ze zich onveilig voelen om zich te reproduceren en rond te dwalen in deze zones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…