Pascua Florida 2024 in beeld

Pascua Florida 2024 in beeld 3 - Kruis voor kerk Guía de Isora.
Kerk Nuestra Señora de la Luz in Guía de Isora

Pascua Florida, unieke bloemententoonstelling in Guía de Isora

Guía de Isora transformeert zijn historische centrum vanaf donderdag 28 maart in een uniek openluchtmuseum. De viering van de Pascua Florida, dit jaar de 13de editie, toont in totaal 25 bloem- en hedendaagse kunstwerken, verspreid over de pittoreske steegjes, hoekjes en pleinen van het dorp. Deze kunstwerken, geïnspireerd op de Passie van Christus en gemaakt met bloemen of plantaardig materiaal, zijn vanaf vandaag te bezoeken tot en met Paaszondag 31 maart 2024.

Pascua Florida 2024 in beeld – bekijk de foto’s hieronder

Klik op een afbeelding en scroll door de grotere versies met de pijltjes links en rechts

Een festival van kunst en gemeenschapszin

Naast het bewonderen van de kunstwerken kunnen bezoekers gedurende vier dagen genieten van parallelle activiteiten zoals theater, muziek, dans, tentoonstellingen en zelfs een fotowedstrijd die openstaat voor amateurs en professionals.

Ana Dorta, burgemeester van Guía de Isora, beschouwt de Pascua Florida als een uitzonderlijk project en een referentiepunt niet alleen in de gemeente, maar ook op eiland-, regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Dit evenement draagt bij aan de bekendheid van de voortreffelijkheden, rijkdommen en eigenaardigheden van het zuiden van Tenerife. Met dank aan de inspanningen van meesterbloemist Carlos Curbelo als de architect, promotor en regisseur van het project.

Carlos Javier Álvarez, eerste locoburgemeester en wethouder van Cultuur, wijst op het doel van de efemere kunstwerken om de vergankelijkheid van leven en dood te bevestigen en benadrukt het unieke karakter van de tentoonstelling op nationale schaal.

Nationale kunstenaars op Pascua Florida 2024

Het evenement kent een opmerkelijke deelname van gerenommeerde nationale kunstenaars, waaronder Juan Chamorro, María del Carmen Barreña en Jordi Abelló, maar ziet ook deelname van de Asociación de Alfombristas de La Orotava, diverse lokale creatievelingen, verschillende gemeenschapsgroepen en studenten van het Instituto de Enseñanza Secundaria Alcalá.

Alle deelnemers hebben de laatste dagen hard gewerkt om de tentoonstelling klaar te hebben en bezoekers te verwelkomen in elk hoekje van het historische centrum van Guía de Isora.

De Pascua Florida in Guía de Isora is een prachtig voorbeeld van hoe kunst en traditie kunnen samensmelten tot een evenement dat zowel lokale bewoners als bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Het benadrukt de rijke cultuur van Tenerife en biedt een unieke kijk op de Paasviering door de lens van bloemenkunst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…