Santa Cruz stelt leeftijdsgrens voor gebruik elektrische steps

Elektrische steps Santa Cruz
Foto: Sergio Méndez – elektrische steps in Santa Cruz

Verkeersveranderingen in Santa Cruz

De stad Santa Cruz implementeert belangrijke wijzigingen in het verkeersbeleid, met een bijzondere focus op de regulering van fietsers en gebruikers van elektrische steps. Een nieuwe verordening zal binnenkort van kracht worden en brengt aanzienlijke aanpassingen met zich mee in de wijze waarop inwoners en bezoekers zich door de stad verplaatsen.

Leeftijdsbeperkingen en richtlijnen voor elektrische steps

Een van de belangrijkste wijzigingen is de invoering van een minimumleeftijd van 15 jaar voor het gebruik van elektrische steps. Deze maatregel maakt deel uit van een groter plan om de verkeersveiligheid te verbeteren en de orde op de openbare wegen en voetpaden te handhaven. Daarnaast zal het voor stepgebruikers verboden zijn om op voetpaden, in voetgangersgebieden, pleinen, parken of wandelpaden te rijden.

Veiligheid en verkeersmaatregelen

Voor een veiliger verkeer worden ook andere maatregelen ingevoerd. Zo worden er zones gecreëerd waar verschillende vervoersmiddelen zoals auto’s, fietsen, steps en voetgangers samen komen, met snelheidslimieten van 20 en 10 km/u.

Er worden tevens speciale rijstroken en wachtruimtes voor bepaalde vervoersmiddelen voorzien. In overeenstemming met de verordening is het bovendien vereist om goedgekeurde reflecterende elementen te dragen in het donker, een helm op te zetten voor alle gebruikers en te beschikken over een rijcertificaat dat garandeert dat wordt voldaan aan de technische vereisten van de nationale regelgeving.

Nieuwe parkeerregels

Naast de regels voor het rijden, worden er ook nieuwe parkeerregels ingevoerd. Deze omvatten specifieke tijdsbeperkingen en controles in gereguleerde parkeerzones (ZER-Zonas de Estacionamiento Regulado), evenals speciale parkeerregels voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Achtergrond van de verordening

Deze nieuwe verordening vervangt een eerdere versie uit 1985 en is tot stand gekomen na een periode van inspraak, waarin 114 voorstellen werden ingediend. De aanpassingen zijn een reactie op de veranderende behoeften van de stad en de inzet om een veilige, toegankelijke en voetgangersvriendelijke omgeving te creëren.

Toewijding aan veiligheid en duurzaamheid

Met deze nieuwe verordening beoogt Santa Cruz een veiliger en toegankelijker stedelijk milieu te creëren voor alle inwoners en bezoekers, waarbij de nadruk ligt op duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…