Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Boerenmarkt Tacoronte, de eerste van Tenerife

zaterdag 18 maart 2023 08u00 tot 14u00

Boerenmarkt Tacoronte boven aanzicht

De eerste boerenmarkt op Tenerife

De boerenmarkt van Tacoronte kwam tot stand na een periode van overleg op initiatief van een groep landbouwers onder toezicht van het Agencia de Extensión Agraria de Tacoronte het (bureau ter promotie van de landbouw van Tacoronte). Wij hebben ons laten inspireren door het voorbeeld van de Gran Canarische gemeente Vega de San Mateo, waar een groep landbouwers en veehouders de oprichting van een landbouwmarkt, de eerste op de Canarische eilanden, heeft bevorderd.

De boerenmarkt van Tacoronte is elke zaterdag en zondag geopend vanaf 8u00 tot 14u00.

Het voorbeeld was dat van de gemeente Vega de San Mateo (Gran Canaria), waar een groep land- en veehouders de oprichting van een boerenmarkt, de eerste op de Canarische eilanden, had gesteund.

Hoofdrolspelers zijn de “boeren” en andere producenten

Het aanbod bestaat uit handwerken, groenten, fruit en bloemen, alsook gebak, kaas en honing van Tenerife.

Boerenmarkt Tacoronte – Geschiedenis

Opgericht in 1981 op verzoek van de boeren om een deel van de landbouwopbrengst van de Tacoronte-Acentejo regio te commercialiseren.

De Mercadillo del Agricultor van Tacoronte heeft een stevige positie verworven op het eiland. Deze boerenmarkt heeft een trouwe klantenkring en een grote toewijding vanwege de producenten, die hun oogst afstemmen op de vraag.

Bekijk hier de overige markten, boerenmarkten en vlooienmarkten op Tenerife

De rechtstreekse band tussen de landbouwer en de consument is altijd een prioriteit geweest, zodat de prijzen op de boerenmarkt vaak lager zijn dan elders op het eiland. Dit was op een gegeven moment de reden waarom de boerenmarkt door lokale handelaren werd beschuldigd van oneerlijke concurrentie, iets wat door veel consumenten en marktdeelnemers werd ontkend. Aangezien het gaat over vaste klanten, die altijd dezelfde producten komen kopen die elders niet verkrijgbaar zijn.

Met een geschiedenis van meer dan 30 jaar beleeft de boerenmarkt van Tacoronte elk weekend opnieuw haar dynamisme en bevestigt zij duidelijk de commerciële energie die ze sinds haar oprichting kent. De boerenmarkt is een levendige ontmoetingsplaats, gekenmerkt door het samenbrengen van producent en verbruiker.

De boerenmarkt van Tacoronte telt een gemiddelde van 6.000 bezoekers verspreid over zaterdag en zondag, hoewel er de laatste tijd en onder invloed van de crisis een terugval van omzet en van bezoekersaantal merkbaar is.

Plattegrond van de boerenmarkt Tacoronte

Plattegrond boerenmarkt Tacoronte
Plattegrond boerenmarkt Tacoronte
Mercadillo del Agricultor de Tacoronte, Tacoronte
Tacoronte,Santa Cruz de Tenerife38356Spanje

Ook interessant om weten…