Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Carnaval de Verano Puerto de la Cruz 2021

maandag 6 september 2021 tot zondag 12 september 2021

Carnaval de Verano Puerto de la Cruz 2021
Carnaval de Verano Puerto de la Cruz 2021 – affiche

Puerto de la Cruz viert het meest unieke zomercarnaval, speciaal gewijd aan het toerisme in de stad

Dit jaar zal het carnaval, overeenkomstig de geldende voorschriften en het unieke karakter van dit feest, in de warmste periode van het jaar worden vertoond in verschillende hotels in de stad, waar de toeristen kunnen genieten van een staaltje van de schoonheid, het ritme en de kleur van de vastenavond, een traditie waar niet alleen een identiteit achter zit, maar waar honderden mensen aan deelnemen.

Puerto de la Cruz presenteerde het Zomercarnaval tijdens de laatste FITUR als een unieke toeristische attractie voor de gemeente.

Fantasieën te zien in het shopping center Martiánez

De fantasieën van de carnavalskoningin en de eerste kinderkoning van het carnaval zullen te zien zijn in het onlangs gerenoveerde winkelcentrum Martiánez.

Speciaal programma over Carnaval 2019

Bovendien werd een speciaal programma voorbereid waarin zowel het gala van de carnavalskoning van 2019 als diverse reportages over de evenementen die dit jaar niet kunnen plaatsvinden vanwege de pandemie, in herinnering zullen worden gebracht.

  • Op maandag 6 september vindt de inhuldiging plaats met het hijsen van de carnavalsvlag en de opening van de carnavalstentoonstelling van Tenerife in de hotels in de toeristische zone van Costa Martiánez. Op die dag begint ook de gastronomische route van Trampantojo (Ruta Gastronómica del Trampantojo).
  • De volgende dag, dinsdag 7 september, zal worden uitgeroepen tot Duitslanddag, met officiële ontvangst van de delegaties, de opening van de medaille-tentoonstelling en een galadiner.
  • Op woensdag 8 en donderdag 9 september is het de beurt aan het forum “Carnavalstrends” (Tendencias del Carnaval) met optredens van een aantal groepen.
  • De officiële presentatie van het carnaval vindt plaats op vrijdag 10 september met het langverwachte en unieke “Gala del Rey del Carnaval”, met deelname van de meest emblematische groepen van het noordelijke carnaval en talrijke gastartiesten die de organisatoren in de komende dagen zullen bevestigen.
  • Zaterdag 11 september is de dag die gekozen is voor het Coso de Carnaval de Verano, dat van start gaat vanaf het Toeristencomplex Costa Martiánez en op de televisie zal worden uitgezonden.
  • De volgende dag, zondag 12 september, zal de slotceremonie plaatsvinden.

Artiesten Carnaval de Verano Puerto de la Cruz 2021

Pastora Soler

De Sevilliaanse zangeres, die Spanje vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival 2012 met de hit Quédate conmigo, heeft onlangs meer dan 25 jaar carrière gevierd.

In deze periode heeft ze twaalf albums uitgebracht en talloze prijzen gewonnen, zoals de Medalla de Andalucía, de Micrófono de Oro 2007, vier Premios Dial, de Premio de la Música, de Premio del Senado Mujer 2008 en een nominatie voor een Latin Grammy, onder andere.

Gedurende haar hele professionele carrière heeft zij samengewerkt met grote artiesten als Raphael, David Bisbal, Alejandro Sanz, Armando Manzanero, Miguel Poveda en Manuel Carrasco en heeft zij opgetreden in emblematische zalen als het Wizink Center, het Teatro Real in Madrid, het Liceo, het Palau de la Música in Barcelona en het Palacio de las Artes y las Ciencias in Valencia.

Marta Sánchez

Met haar 35-jarige muzikale carrière heeft zij ongetwijfeld een van de meest emblematische stemmen van het land en is een van de meest erkende artiesten in de Spaanse popmuziek.

Zangeres en songwriter, met meer dan 10 miljoen verkochte platen wereldwijd, vooral in Europa en Amerika, en met een geconsolideerde carrière, heeft zij de titel van “Reina del Pop Español” verdiend.

Haar carrière begon halverwege de jaren ’80 als leadzangeres van Olé Olé, een groep waarmee ze 4 albums uitbracht, voordat ze de sprong naar solomuziek maakte met het album Mujer (1993), dat werd gevolgd door nog zeven studioalbums, talloze tournees, samenwerkingen en prijzen, waaronder twee Premios Ondas en een Premio DIAL voor Beste Vrouwelijke Soloartiest.

K-Narias

Misschien wel het meest erkende vrouwelijke duo in de wereld van de urban sound. Gara en Loida, geboren in Tenerife in 1985, werden professioneel geïntroduceerd in de muziek door hun ontdekker: Don Omar.

Sindsdien zijn zij wereldwijd pioniers van het genre geworden en hebben zij alle Latijns-Amerikaanse muzikale invloeden die zij op hun eiland hebben geabsorbeerd met zich meegebracht: verschillende internationale tournees, talrijke albums en erkenningen hebben van deze twee zussen een van de meest beluisterde muzikale voorstellen van de Canarische Eilanden van de laatste decennia gemaakt.

K-Narias lanceerde onlangs hun nieuwe nummer, “Tu cucu”, hun eigen originele versie van de wereldberoemde hit.

Mel Ömana

Avant-garde en muzikale wortels kenmerken Mel Ömana, een Canarische hip-hop artiest, met sterke latijnse invloeden afkomstg vanuit Cuba en haar eigen vaderland.

Mel Ömana heeft een zeer urban en latin sound en wordt gezien als een van de belangrijkste Canarische artiesten van dit moment, die in haar teksten krachtige boodschappen meegeeft over liefde, vrijheid en gelijkheid en een stem geeft aan de rechten van vrouwen en hun empowerment.

Centro
Puerto de la Cruz,Santa Cruz de Tenerife38400Spanje
+ Google Maps

Ook interessant om weten…