Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Fiestas Candelaria

maandag 14 augustus 2023 tot dinsdag 15 augustus 2023

Fiestas Candelaria

Fiestas Candelaria ter ere van de Virgen

De Virgen de Candelaria is de beschermheilige van de Canarische Eilanden en de festiviteiten ter ere van haar worden gehouden op maandag 14 en dinsdag 15 augustus.

Dit traditionele feest is uitgeroepen tot een evenement van Nationaal Toeristisch Belang (Fiesta de Interés Turístico Nacional) en heeft zowel een religieuze als culturele betekenis.

Tijdens deze bijzondere dagen vindt de beroemde bedevaart naar Candelaria plaats. Duizenden mensen trekken vanuit verschillende delen van het eiland naar de Basiliek van Nuestra Señora de Candelaria en leggen te voet een aantal kilometers af om eer te betonen aan hun beschermheilige. Deze bedevaart, ook wel bekend als de “Peregrinación a Candelaria”, is een ontroerende en spirituele ervaring voor de pelgrims.

De Maagd van Candelaria, ook wel La Morenita (de Zwarte Madonna) genoemd vanwege haar donkere huidskleur, trekt jaarlijks een groot aantal pelgrims. Tijdens de festiviteiten kunnen bezoekers genieten van diverse culturele evenementen, zoals de plechtige mis, de processie rondom het plein van de Basiliek, de militaire parade en de ceremonie waarbij de verschijning van de Maagd aan de Guanches wordt herdacht volgens inheemse tradities.

Daarnaast is er ook het atletische bloemenoffer, waar honderden atleten vanaf het Parque La Granja in de hoofdstad van Tenerife, naar de Basiliek van Candelaria stappen met prachtige boeketten bloemen om de Maagd te eren.

Al met al is de viering van de Virgen de Candelaria een bijzonder en uniek evenement dat zowel religieuze devotie als culturele tradities combineert. Het is een aanrader voor zowel de lokale bevolking als toeristen die de Canarische Eilanden bezoeken tijdens deze periode.

Plaza de la Villa de candelaria
Candelaria,Santa Cruz de Tenerife38509Spanje

Ook interessant om weten…