Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Markt La Laguna

Markt La Laguna

woensdag 17 mei 2023 07u00 tot 14u00

Markt La Laguna - groenten en fruit

Markt La Laguna

De markt van La Laguna is gehuisvest in het hart van het historische centrum, op de levendige Plaza del Cristo. Deze bruisende markt trekt dagelijks vele bezoekers aan, zowel lokale bewoners als toeristen, aangezien het een belangrijke trekpleister is voor de regio.

De markt staat bekend om de hoge kwaliteit van de aangeboden producten en de prachtige presentatie ervan.

Bij de ingang vind je een kleurrijke verzameling bloemen; centraal gelegen worden groenten en fruit aangeboden, terwijl vis achterin te vinden is en vlees en basisproducten aan de zijkant van de eerste twee secties.

Plattegrond markt La Laguna

Aan één zijde van de markt is er een uitbreiding die een bonte verzameling van producten biedt, waaronder stoffen, schoenen en levende dieren.

Rond de markt zijn diverse eet- en drinkgelegenheden te vinden waar men kan genieten van frisdranken, aromatische koffie, overheerlijk gebak en uiteraard Canarische wijnen.

De markt van La Laguna telt bijna honderd standhouders. 

Boerenmarkt

Op dinsdag, donderdag en zaterdag wordt een deel van de uitbreiding gebruikt voor een boerenmarkt.

Wat zijn de openingstijden van Mercado Municipal de San Cristobal de la Laguna?

De mercado is dagelijks geopend:

  • zondag en maandag van 7u00 tot 14u00
  • dinsdag t/m zaterdag van 6u00 tot 14u00
  • tijdens de kerstperiode van 20 t/m 31 december sluit de markt om 15u00.

Klik op een foto om deze te vergroten

Een beetje geschiedenis van “La Recova de La Laguna in 1840”

Op de Plaza del Adelantado stond ooit het prachtige gebouw “La Recova”, een juweel uit de negentiende eeuw dat helaas in de jaren vijftig verdween. De omgeving van dit plein was destijds een belangrijke machtsplek, bestaande uit het stadhuis, de rechtbank en de gevangenis, die een heel blok in beslag namen. Sinds de stichting was deze brede hoek tussen de Plaza del Adelantado en de Calle Carrera de ruggengraat van de stad.

In het begin van de negentiende eeuw werden het stadhuis, de gevangenis en de rechtszalen van het Hof gerestaureerd en vanaf 1820 werd er gewerkt aan een project voor de hervorming van de voorgevel. Dit resulteerde in een uitbreiding van het oude herenhuis en transformeerde het in een symbolisch, opmerkelijk en uniek gebouw.

Circa 1840 werden het stadhuis, de gevangenis en het gerechtsgebouw opnieuw onder handen genomen. De vorige renovatie was meer symbolisch van aard en betrof voornamelijk de consolidering van stadhuislocaties en de strijd om hoofdstad te worden. De renovaties die vanaf 1840 gepland werden, hadden een meer functioneel doel en stonden in verband met een uitgebreide ingreep in het gebied. Dit omvatte niet alleen de verbouwing van de eerder genoemde gebouwen, maar ook de hervorming van het plein en de bouw van de markt “La Recova” in La Laguna. Dit alles hield ook verband met de nieuwe rol die La Laguna op zich moest nemen als hoofd van één van de drie gerechtelijke arrondissementen waarin het eiland vanaf 1839 werd onderverdeeld.

De markt van La Laguna is zeker een van de oudste markten van het eiland. Onlangs werd de markt verplaatst van de Plaza de los Adelantados naar de Plaza del Cristo. De reden voor de verhuizing was het gebrek aan ruimte, aangezien het aantal exposanten en kopers de afgelopen tien jaar erg gegroeid was. Hoewel veel inwoners van La Laguna tegen de verhuizing waren, was het de juiste beslissing, omdat de Plaza del Cristo de nodige ruimte biedt en doorgaans niet erg druk is.

Markt in een rechthoekige tent

Markt La Laguna in een rechthoekige tent

Tegenwoordig is de markt van La Laguna gehuisvest in een stevige, rechthoekige tent, omgeven door bijgebouwen waar bloemen- en plantenverkopers opereren. Binnenin de markt zijn bijna honderd kraampjes te vinden, met een uitgebreid assortiment aan fruit en groenten, dierenvoeding, vlees, vis, kazen, brood en gebak, ijzerwaren, enz…

Daarnaast zijn er ook eetgelegenheden waar men terecht kan voor een kopje koffie, frisdrank, zoete lekkernijen, of een smakelijk broodje.

Hoewel de markt misschien een vleugje authenticiteit mist, is deze uitgerust met moderne faciliteiten, zoals koeling tijdens de warmere maanden en tal van zitbanken om te rusten tijdens of na het winkelen.

Spaanse video over de Markt in La Laguna

Plaza del Cristo
San Cristóbal de La Laguna,Santa Cruz de Tenerife38201Spanje

Ook interessant om weten…