Laden Evenementen

Ruta de la Tapa La Laguna

maandag 1 juli tot woensdag 31 juli

Ruta de la Tapa La Laguna 2024

Ruta de la Tapa La Laguna met meer dan 30 deelnemende etablissementen

De Ruta de la Tapa La Laguna is uitgegroeid tot een van de meest verwachte culinaire evenementen voor inwoners en bezoekers van de vroegere hoofdstad van Tenerife. Deze afspraak met culinair talent, die al aan zijn 16de editie toe is, vindt plaats van maandag 1 tot en met woensdag 31 juli 2024. Deze keer doen er in totaal 33 etablissementen mee aan het evenement, waar ze het beste van hun repertoire presenteren met traditionele en avant-gardistische opties.

Een tapa met een drankje voor 4 euro

Dit jaar worden de tapas aangeboden voor een vaste prijs van 4 euro, inclusief een drankje naar keuze: water, bier of wijn. Dit is dezelfde prijs als in de editie van 2023, toen er in totaal ongeveer 195.000 tapas werden verkocht, wat neerkwam op een omzet van 780.000 euro.

Klanten worden aangemoedigd om de verschillende locaties te bezoeken en te fungeren als een publieksjury door drie prijzen toe te kennen: de gouden, zilveren en bronzen tapa. Dit kan via de app La Laguna Zona Comercial.

Impuls voor de lokale gastronomie

Volgens Estefanía Díaz, gemeenteraadslid voor Toerisme en Handel van de gemeente La Laguna, is het “een luxe etalage om de bars, cafés en restaurants van de stad zichtbaar te maken en hen de kans te geven hun aanbod te tonen en nieuwe klanten aan te trekken. Bovendien vindt het plaats in het beste kader, samenvallend met de festiviteiten ter ere van San Benito Abad, een van de drukst bezochte en meest geliefde feesten onder de bevolking, zoals bleek uit de vorige editie waaraan meer dan 4.000 mensen deelnamen.” Bron

San Cristobal de La Laguna,Santa Cruz de TenerifeSpanje+ Google Maps

Ook interessant om weten…