Fiestas La Orotava 2024

Fiestas La Orotava 2024 affiche
affiche Fiestas La Orotava 2024

Feestelijke start Fiestas La Orotava met 100 evenementen

De gemeente La Orotava op Tenerife viert vanaf woensdag 15 mei haar jaarlijkse beschermheilige festiviteiten ter ere van San Isidro Labrador en Santa María de la Cabeza.

Dit jaar heeft het Vaticaan officieel bevestigd dat San Isidro Labrador de patroonheilige is van La Orotava, waardoor de feesten met trots de titel “beschermheilige festiviteiten” dragen.

Hoogtepunten van het feestprogramma

Met ongeveer honderd geplande evenementen belooft het een spectaculaire viering te worden. Enkele hoogtepunten zijn:

  • dinsdag 25 mei: Gala voor de verkiezing van de feestkoningin op Plaza Franchi Alfaro.
  • zaterdag 1 juni: Verkiezing van de Romería koningin in Liceo de Taoro.
  • maandag 3 juni: Recital van Los Sabandeños op Plaza Franchi Alfaro.
  • dinsdag 4 juni: Voorlezen van de afkondiging door Carmen Leyes, voorzitter van Liceo de Taoro.
  • woensdag 5 juni: Presentatie van de Wijnoogst 2023 (Cosecha de Vinos 2023) van de Herkomstbenaming Valle de La Orotava (D.O. Valle de La Orotava) aan de Avenida Mercedes Pinto.
  • donderdag 6 juni: Sacramentsdag (Corpus Christi) met 35 bloementapijten die zullen worden gemaakt in de straten van het historische centrum en het grote tapijt van de Plaza del Ayuntamiento, gemaakt met zand uit het Teide Nationaal Park.
  • vrijdag 14 t/m zondag 16 juni: Baile de Magos, de Veemarkt, de Processie van de Heiligen en de Romería (pelgrimstocht) ter ere van de patroonheiligen.

Aangepast schema vanwege Europese verkiezingen

Vanwege de Europese verkiezingen op zondag 9 juni is het feestschema dit jaar aangepast. De festiviteiten beginnen op woensdag 15 mei en lopen tot Sacramentsdag op donderdag 6 juni. Na een pauze wordt het programma hervat van vrijdag 14 tot zondag 16 juni.

Een feest vol tradities

De officiële feestposter, ontworpen door Damián Rodríguez, verbeeldt de vreugde, kleur en tradities van de festiviteiten. Centrale elementen zijn de draagstoelen van Sacramentsdag en de silhouetten van de patroonheiligen San Isidro Labrador en Santa María de la Cabeza.

Deze beschermheilige festiviteiten bieden zowel eilandbewoners als toeristen een unieke kans om deel te nemen aan kleurrijke processies, markten, culturele activiteiten en de adembenemende bloementapijten. Het is een perfecte gelegenheid om de rijke tradities van La Orotava te ervaren in een feestelijke sfeer.

Over La Orotava

La Orotava is een charmante, historische stad in het noorden van Tenerife die zeker een bezoek waard is tijdens uw verblijf op het eiland, vooral tijdens deze bijzondere feestperiode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…