Hoge boetes voor foutparkeerders in het Teide Nationaal Park

Foutparkeerders in het Teide Nationaal Park -
gele auto rijdt richting Teide op zonnige weg.

Verkeerd parkeren in het Teide Nationaal Park

Het Teide Nationaal Park op Tenerife krijgt te maken met een groeiend probleem van toeristen die hun auto’s verkeerd parkeren. Een nieuw controlesysteem voor de toestroom van mensen en voertuigen, gecoördineerd door het eilandbestuur (Cabildo), is dit weekend van start gegaan en heeft al meerdere boetes uitgeschreven.

Zware boetes voor foutparkeerders

Automobilisten kregen boetes voor het parkeren op plekken voor mindervaliden, busstops en gele lijnen. Bovendien werden verschillende toeristen aangesproken die hun wagen midden op de rijbaan hadden geparkeerd en verzocht om deze vrij te maken, evenals anderen die foto’s aan het nemen waren op de rotsblokken langs de weg.

Gezamenlijke inspanningen

Het controlesysteem bestaat uit lokale politie, Guardia Civil (verkeerspolitie), Policia Canaria (de Canarische politie) en milieuagenten. Naast het Teide Nationaal Park zal de controle ook actief zijn in de natuurparken Anaga en Teno. Met regelmaat worden patrouilles ingezet bij drukke locaties als Cruz del Carmen en Pico del Inglés in Anaga.

Zorgen over duurzaamheid

Volgens Pedro Millán, directeur Natuurgebieden van de Cabildo, leiden de toenemende drukte en verkeerschaos tot ongewenste situaties zoals volle bussen die reizigers moeten laten staan bij de haltes. Hij maakt zich zorgen over de duurzaamheid van deze natuurgebieden. De wegen zijn niet berekend op zulke aantallen bezoekers en kunnen ook niet zomaar worden uitgebreid.

Voorlichting en mogelijke maatregelen

Onder meer wordt gekeken naar voorlichtingscampagnes bij autoverhuurbedrijven over verantwoord parkeren. Ook worden oplossingen als pendelbusdiensten overwogen, al is dat laatste voorlopig nog toekomstmuziek voor het gebied rond El Teide. Het overgrote deel van de toeristen gedraagt zich respectvol, maar een klein percentage zorgt voor overlast en die moeten aangepakt worden. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…