Koningin Carnaval 2024 – Corina Mrazek González

Koningin Carnaval 2024 Santa Cruz de Tenerife
Corina Mrazek González – Koningin Carnaval 2024 – Foto: carnavaldetenerife.com

Verkiezing Koningin Carnaval 2024

Tijdens een betoverende ceremonie, die plaatsvond in het Recinto Ferial, werd Corina Mrazek González uitgeroepen tot de Koningin van het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife 2024.

José Manuel Bermúdez, de burgemeester van de stad, had de eer om de scepter te overhandigen aan Corina Mrazek González, die schitterde in een creatie van ontwerper Santi Castro genaamd “El Mundo”. Deze prachtige fantasie werd gesponsord door Centro Añaza Carrefour, waarmee ze de harten van het publiek en de jury wist te veroveren.

Lees hier het interview met Corina (in het Spaans), ze is afkomstig uit Los Realejos en werkt als stewardes bij de luchtvaartmaatschappij Binter en is ook uitgeroepen tot Miss World Spain.

Een gala dat iedereen betoverde

De avond was gevuld met glamour, waarbij de dames in adembenemende kostuums streden om de felbegeerde titel. Naast Corina Mrazek González, werden ook andere deelnemers erkend voor hun schitterende fantasies:

  • Lucía Hernández Alonso werd eerste eredame (Dama de Honor) met het kostuum “El nacimiento de Venus”, gesponsord door McDonald’s en El Día-La Opinión de Tenerife.
  • Ankirian Idariana Marcano, vertegenwoordigd door gemeente Arona, werd tweede eredame (Dama de Honor) met “Euforia”.
  • Nancy González Bethencourt en Rosalva Morales Benítez, respectievelijk vertegenwoordigend Dormitorum en El Gusto por el Vino met “Juana de Arco”, en Repsol Grupo González Canarias met “Zibá”, werden geëerd als derde en vierde eredame.

Het gala, gepresenteerd door Eloísa González en Elvis Sanfiel, duurde ongeveer drie uur en werd bijgewoond door 4.700 toeschouwers. Het evenement was niet alleen een viering van schoonheid en creativiteit, maar ook een eerbetoon aan de televisiewereld (het thema), met vele verwijzingen naar iconische momenten uit de tv-geschiedenis.

Een jury van hoog kaliber

De jury, bestaande uit bekende persoonlijkheden zoals Barbara Rey, Arón Morales Pérez, en Héctor León León, had de uitdagende taak om uit alle deze uitmuntende deelnemers de nieuwe Koningin en haar eredames te kiezen. Hun expertise en diversiteit in de entertainment- en kunstwereld zorgden voor een rechtvaardige selectie.

Wereldwijde aandacht voor het Carnaval

Dankzij de live-uitzendingen van Televisión Canaria en TVE, kon heel Spanje en de wereld getuige zijn van de pracht en praal van het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife. Deze wereldwijde aandacht benadrukt het belang en de aantrekkingskracht van het evenement, dat elk jaar weer duizenden bezoekers en kijkers trekt.

Het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife blijft een van de meest spectaculaire en meeslepende evenementen, waarbij creativiteit, cultuur, en vreugde samenkomen. De kroning van Corina Mrazek González als Koningin Carnaval 2024 markeert een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van dit feestelijke evenement.

Video over de verkiezing Koningin Carnaval 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…