La Laguna mobiliteit en ZBE’s

La Laguna en ZBE - mobiliteitsplan

La Laguna en mobiliteit

De gemeenteraad van La Laguna heeft onlangs het eerste gemeenschappelijke proces afgerond betreft de invoering van de eerste lage-emissiezones (LZE/ZBE) in de gemeente (gepland in de wijken Camino la Villa, San Honorato en La Laguna Casco, zones met een aanzienlijke druk op de openbare ruimte, mobiliteit en het parkeren.

Verkeersvermindering ipv toegangscontrole

De gemeente zet zich in voor een model van herstel en verbetering van de openbare ruimte, in plaats van een toegangscontrole door middel van milieulabels voor voertuigen, waarbij geen rekening wordt gehouden met de sociaal-economische situatie van de betrokken zones.

De gemeenteraad van La Laguna benadrukt de positieve ontvangst van een model dat zich inzet voor reorganisatie en verkeersvermindering, met onder meer de sluiting van bepaalde wegen voor het verkeer en beperken van vrachtverkeer; de invoering van groene parkeerzones (la Zona Verde) voor bewoners en zones met beperkt parkeren (ZEL – Zonas de Estacionamiento Limitado), waarbij parkeerplaatsen met hoge en lage rotatie worden gecreëerd. Ook de busverbindingen worden verbeterd alsook de voetgangerszones.

Consensus is belangrijk

La Laguna wil dat de ZBE’s (lage-emissiezones) een zo groot mogelijke consensus hebben, vooral van de bewoners van de geselecteerde wijken. En na een grondige studie, gesteund door professionals uit de sector, wordt er gekozen voor een model van ontradende maatregelen waarmee discriminatie wordt voorkomen.

Zo wordt vooruitgang geboekt bij de noodzakelijke verandering van de mobiliteit, die gepaard zal gaan met verschillende voorstellen om voetgangers, fietsen en openbaar vervoer te bevorderen. (dit verklaarde Rubens Ascanio Gómez, raadslid voor duurzame mobiliteit).

Eerste fase gestart

Voor de verwezenlijking van deze drie proefprojecten is de eerste fase van milieu-metingen reeds in werking, met drie geïnstalleerde sensoren. Bovendien worden reeds studies uitgevoerd over de werking van de zones met beperkt parkeren, het laad- en losplan en de projecten voor de uitbreiding van voetgangerszones, enz… Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…