Tenerife ON voor wandelaars

Tenerife On voor wandelaars - in de bergen

Wandelen op Tenerife met deze nieuwe app

De Cabildo van Tenerife heeft vandaag de app Tenerife On gepresenteerd, een geavanceerd instrument voor het bezoeken en genieten van de beschermde natuurgebieden op de Canarische Eilanden. De app zal de gebruiker ervan in staat stellen informatie te ontvangen over verschillende routes voor wandelaars te voet, met de fiets, te paard of met een motorvoertuig, alsmede over de in elk gebied beschikbare voorzieningen.

Tenerife ON telt 700 km wandelpaden

Tenerife On omvat ongeveer 700 km aan wandelpaden, ongeveer 180 km aan bospaden, 18 routes voor fietsen en paarden, 26 routes voor motorvoertuigen, meer dan 20 recreatiegebieden, 14 kampeerterreinen, 3 campings en 26 rustzones.

Wandelen op Tenerife wordt veiliger

“We hebben te maken met een app die een doorbraak betekent bij het plannen of selecteren van routes, dankzij het waarschuwingssysteem dat zelfs zonder ontvangst werkzaam is. De app informeert onder meer over bewegwijzering, wettelijke vergunningen die voor bepaalde trajecten vereist zijn, toegang met het openbaar vervoer, de driedaagse weersvoorspelling en telefoonnummers van belang”, dit vertelde Isabel García, adviseur van Gestión del Medio Natural y Seguridad (Natuurbeheer en Veiligheid).

De applicatie is beschikbaar voor zowel IOS als Android, en kan worden gedownload via de App Store, de Play Store of via de officiële website van Tenerife ON.

“Er is bijna twee jaar intensief aan gewerkt, en we zijn ervan overtuigd dat het een dynamisch, veilig en realtime hulpmiddel zal zijn dat een nieuw perspectief opent bij het plannen van routes of een verblijf in de natuur. Bovendien is de app gemaakt in drie talen (Spaans, Engels en Duits), met de bedoeling zoveel mogelijk mensen te bereiken”, aldus de adviseur.

Lees verder onder de foto

App "Tenerife ON" voor wandelaars
Screenshot van de app “Tenerife ON”

Eerste officiële platform voor wandelaars

Tenerife heeft 43 Espacios Naturales Protegidos (ENP) (Beschermde Natuurgebieden), waarmee het eiland de meeste beschermde plaatsen van de archipel telt, goed voor 48,6% van de oppervlakte. De app Tenerife ON is het eerste officiële platform om te genieten van recreatieve momenten in de ENP’s van het eiland. De Milieudienst heeft een webportaal en een gratis applicatie ontwikkeld die actuele, correcte en betrouwbare informatie geeft en waarmee geïnteresseerden veilig hun routes en buitenactiviteiten kunnen organiseren.

De belangrijkste doelstelling van dit project is om zowel de inwoners van de Canarische Eilanden als de toeristen bewust te maken van het verantwoord gebruik van de natuur en de bescherming van het milieu bij vrijetijdsactiviteiten.

Beschikbare routes en uitrusting

Er zijn momenteel 173 wandelroutes verspreid over het eiland. Dankzij de zoekfilters kunnen geïnteresseerden de geschikte routes vinden of aanpassen op basis van de moeilijkheidsgraad, het interessegebied, de duur van de route, het hoogteverschil (hoogtemeting) of de totale afstand. Dit is vooral handig voor gezinnen met kinderen, schoolgroepen of mensen die net beginnen met buitensporten en eenvoudigere routes willen nemen, maar ook voor professionele sporters die op zoek zijn naar moeilijkere routes.

Ook kunnen zij hun routes aanpassen aan de voorzieningen die zij onderweg willen vinden, zoals kampeerterreinen, recreatiegebieden, campings, rustplaatsen of bezoekerscentra. Elk van de 40 beschikbare plaatsen bevat foto’s, de mogelijkheid tot evaluatie, bijzonderheden en locatie op een kaart.

Verschillen tussen de website en de app Tenerife ON

De website geeft geïnteresseerden toegang tot alle beschikbare informatie over ENP’s en het verantwoord gebruik ervan. Een belangrijk voordeel ten opzichte van de website is dat door het downloaden van de gratis applicatie van Tenerife ON hun wandelactiviteit kunnen registreren en hun routes offline kunnen bekijken.

Met andere woorden, als op enig moment tijdens de trip het bereik wegvalt of er geen toegang is tot het internet, zullen de gebruikers van de app zonder enig probleem hun route kunnen volgen.

Nieuws en waarschuwingen

Een ander voordeel van dit officiële platform is het waarschuwingssysteem, dat gebruikers op de hoogte brengt van belangrijke wijzigingen in routes of voorzieningen. Als er bijvoorbeeld een recreatiegebied in aanbouw is of er zijn aardverschuivingen op een wandelweg, zal een rode bel zichtbaar zijn en waarschuwen voor incidenten en de te volgen richtlijnen in elk geval vastleggen.

Vind de mooiste wandelroutes met de interactieve kaart

Ook beschikt het platform over een zeer complete interactieve kaart, waarop alle beschikbare routes en interessante gegevens staan aangegeven. De kaart toont punten van belang en alle voorzieningen, culturele faciliteiten en routes, alsmede een markering van de wandelroutes met verschillende kleuren afhankelijk van het vervoermiddel waarmee ze worden afgelegd (te voet, per fiets, te paard, enz.).

Tegelijkertijd kunt u het zoeken naar activiteiten personaliseren dankzij de filters. De kaart kan worden bekeken volgens de topografische tekening van Tenerife ON of in satellietmodus om een realistisch beeld te krijgen van het reliëf van elk gebied. 

Bovendien kunt u in dit gedeelte ook toegang krijgen tot een suggesties, waarbij het platform zelf routes en trajecten aanbeveelt op basis van de beoordelingen van het publiek, de interesses van elke gebruiker of trajecten die verband houden met reeds afgelegde trajecten.

Aanbevolen: Een wandeling langs de Rambla van Santa Cruz en onderweg het park García Sanabria bezoeken.

Video over de app Tenerife ON

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…