La Pasión van Adeje op Goede Vrijdag

La Pasión van Adeje

Unieke theatrale beleving in het centrum van Adeje

Op vrijdag 29 maart, Goede Vrijdag, vindt in het pittoreske centrum van Adeje de 27ste editie van La Pasión van Adeje plaats. Dit evenement, dat de laatste momenten uit het leven van Jezus Christus uitbeeldt, is uitgegroeid tot een belangrijk cultureel fenomeen in Adeje.

Vorig jaar namen ongeveer 300 amateur- en professionele acteurs deel, ondersteund door een team van technici en logistiek personeel, om de gebeurtenissen langs de Calle Grande tot leven te wekken.

Schitter in de theatervoorstelling van La Pasión van Adeje

Voor iedereen die deel wil uitmaken van deze bijzondere theatervoorstelling, heeft de gemeente Adeje een online inschrijfformulier beschikbaar gesteld.

Inschrijven kan ook telefonisch (+34 922 756 246) of persoonlijk in het Cultureel Centrum van Adeje. Dit biedt een unieke kans om deel uit te maken van een evenement dat diep geworteld is in de lokale gemeenschap en cultuur.

Van Palmzondag tot de kruisiging van Jezus Christus

Het spektakel begint met de messiaanse intocht van Jezus op Palmzondag, gevolgd door het beroemde tafereel waarin Hij zegt: “Laat de kinderen tot mij komen, want van hen is het koninkrijk van God”.

Het meest indrukwekkende moment, de kruisiging, toont de lijdensweg van Jezus Christus, die terwijl hij gegeseld wordt door de Romeinen, afscheid neemt van zijn moeder, zijn kruis draagt en uiteindelijk wordt gekruisigd.

Live uitgezonden op Televisión Canaria

Wat begon als een spontane uitvoering door de inwoners in 1996, is uitgegroeid tot een evenement dat jaarlijks door duizenden mensen wordt bijgewoond en live wordt uitgezonden op Televisión Canaria.

Bekijk hier de Romería’s voor het jaar 2024.

De Passie van Adeje is niet alleen een diep religieuze ervaring maar ook een belangrijke toeristische attractie die bezoekers van over de hele wereld aantrekt.

La Pasión van Adeje biedt een unieke kans om de culturele en spirituele rijkdom van Tenerife te ervaren. Het evenement verenigt de gemeenschap en bezoekers in een indrukwekkende herdenking van de laatste momenten van Jezus Christus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…