Digitalisering Mercado de Nuestra Señora de África

Digitalisering Mercado de Nuestra Señora de África - foto binnen het gebouw

Winkelen Mercado de Nuestra Señora de África wordt eenvoudiger

Winkelen in de Mercado de Nuestra Señora de África, een iconische markt in Santa Cruz de Tenerife, wordt binnenkort een stuk eenvoudiger. De lokale overheid heeft groen licht gegeven voor de start van een ambitieus project om deze historische markt, het aangrenzende winkelcentrum en de nabijgelegen Rastro-markt op de Rambla Azul digitaal te transformeren.

Dit initiatief, ondersteund met een budget van ruim 2 miljoen euro, waarvan een aanzienlijk deel gefinancierd wordt door de Europese fondsen NextGenerationEU, belooft het afvalbeheer, de energie-efficiëntie, de toegankelijkheid en de verkoop- en distributiekanalen ingrijpend te verbeteren.

Digitalisering Mercado de Nuestra Señora de África zorgt voor klantvriendelijkheid en duurzaamheid

José Manuel Bermúdez, de burgemeester van Santa Cruz, benadrukt dat dit project een zekerheid is voor de verbetering van dit karakteristieke, emblematische en historische winkelgebied, dat ongetwijfeld een belangrijke impuls zal geven aan de economie en zal bijdragen aan de verbetering van de sociale ontwikkeling van de stad.

Carlos Tarife, raadslid van Strategische Planning en Openbare Diensten, licht toe dat de verbeteringen onder meer bestaan uit een nieuwe website, een klantvriendelijke mobiele app, digitale verkooppunten, slimme afhaallockers, uitgebreide WiFi-dekking in heel het gebouw en aangrenzende gebieden en het installeren van digitale reclame- en signaleringsoplossingen.

Lees meer over de Mercado de Nuestra Señora de África, de openingsuren, de geschiedenis…

Deze stappen zijn bedoeld om de commerciële aanbiedingen te digitaliseren, de economische duurzaamheid en groei van lokale ondernemers te ondersteunen en hen te helpen zich aan te passen aan de moderne consument.

Dichten van digitale kloof

Het project gaat verder dan alleen digitale verbeteringen; het richt zich ook op het trainen van de lokale commerciële gemeenschap om technologische hulpmiddelen effectiever in te zetten en om te zorgen voor een vruchtbare samenwerking die het hele commerciële ecosysteem ten goede komt. Dit initiatief toont de inzet van de gemeente om de digitale kloof te dichten en de markt te moderniseren in lijn met de nieuwste markttrends.

Lees hier over de beste Canarische producten: Een showcase van lokale kwaliteit

Dit project is een uitstekend voorbeeld van hoe traditionele markten zich kunnen aanpassen aan de digitale tijdperk, terwijl ze hun unieke karakter en historische waarde behouden. Het benadrukt het belang van duurzame ontwikkeling en digitale inclusiviteit in het revitaliseren van lokale economieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…