Thema Carnaval 2025 – Geheimen van Afrika

Thema Carnaval 2025 - de geheimen van Afrika

De Magie van Afrika komt naar Tenerife

Carnaval 2024 is nog maar amper gedaan of Santa Cruz de Tenerife bereidt zich voor op een spectaculair Carnavalsfeest in 2025, waarbij “Geheimen van Afrika” (“Secretos de África”) als thema centraal zal staan. Dit unieke thema is gekozen via een online stemming, georganiseerd door de gemeente via het Organismo Autónomo de Fiestas y Actividades Recreativas.

Het belooft een bruisende viering te worden die plaatsvindt van vrijdag 31 januari tot zondag 9 maart 2025, waarbij de rijke en gevarieerde cultuur van Afrika in de schijnwerpers wordt gezet.

Een spannende stemmingsronde

De keuze voor “Geheimen van Afrika” werd bekendgemaakt na een spannende stemmingsronde, waarbij het thema met 2.588 stemmen, oftewel 35,5% van de totale stemmen, als winnaar uit de bus kwam.

“Het Oude Griekenland” kreeg 2.136 stemmen; “Het Koninkrijk van IJs” kreeg 1.385 stemmen; en de laatste optie was “Technologisch Japan” met 1.181 stemmen. De stemming weerspiegelt de voorkeur van de gemeenschap voor een thema dat zowel inspirerend als innovatief is.

Een feest van creativiteit en cultuur

Javier Caraballero, de raadsman van Fiestas, uitte zijn enthousiasme over de keuze van het thema en benadrukte het belang ervan voor de creativiteit van deelnemers en de positieve impact op de economische en culturele dynamiek van Santa Cruz de Tenerife.

Het carnaval van Santa Cruz is niet alleen een internationaal toeristisch evenement, maar ook een belangrijk moment voor de culturele en recreatieve industrie.

Een zorgvuldig geplande stemming

Met een totaal van 7.292 uitgebrachte stemmen toont de stemming de betrokkenheid van de gemeenschap bij het carnaval. Om een eerlijk verloop te garanderen, werd elk IP-adres beperkt tot één stem, wat de integriteit van het stemproces waarborgde.

De festiviteiten zullen officieel van start gaan op vrijdag 31 januari met de openingsceremonie, gevolgd door de grote parade op vrijdag 28 februari en culminerend in het Piñata-zondagfeest op 9 maart 2025.

Carnaval van 2025 in Santa Cruz de Tenerife, met als betoverend thema “Geheimen van Afrika” belooft een feest te worden van de diversiteit en rijkdom van de Afrikaanse cultuur, en zal tevens bijdragen aan zowel de culturele als economische vitaliteit van de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…