Plenilunio Santa Cruz 2024

Plenilunio Santa Cruz 2024
Foto: Diario de Avisos

Santa Cruz viert Plenilunio eerder in 2024

In 2024 zal Santa Cruz de Tenerife het Plenilunio-festival, een hoogtepunt voor zowel locals als toeristen, eerder vieren, namelijk in oktober. Dit evenement, dat de lokale economie stimuleert, vindt plaats van vrijdag 4 tot zondag 6 oktober 2024 en belooft tal van nieuwe activiteiten gericht op cultuur, sport, gastronomie, handel, en vrije tijd in het hart van de hoofdstad. Dit nieuws werd onthuld door Carmen Pérez, hoofd Ontwikkelingsmaatschappij (la Sociedad de Desarrollo) van de stad.

Vernieuwde aanpak Plenilunio Santa Cruz 2024

Het raadslid kondigde de nieuwe Plenilunio-kalender aan tijdens de presentatie van de begroting voor 2024, die 5,7 miljoen euro bedraagt, wat 400.000 euro meer is dan het voorgaande jaar. Een aanzienlijk deel van dit budget, 800.000 euro, wordt toegewezen aan de organisatie van het evenement.

Deze editie belooft “steroptredens” die zullen plaatsvinden op het podium van Plaza de La Candelaria, terwijl Plaza del Príncipe het toneel zal zijn voor meer culturele activiteiten,.

De organisatie wil het aantal locaties voor de activiteiten van Plenilunio uitbreiden. Vorig jaar, toen het Plenilunio van 1 tot 3 december werd gehouden, omvatte het programma ook het bezoeken van de begraafplaats van San Rafael en San Roque, wat een groot succes was.

Dit jaar willen we nieuwe gebieden toevoegen die het aantal plekken waar activiteiten worden gehouden zullen verhogen tot meer dan 20 locaties.

Positieve impact voor de stad

De vorige editie van Plenilunio was een enorm succes, met een toename van 60% in de activiteiten in de horeca en een aanzienlijk percentage (40 %) nieuwe bezoekers en toeristen. Dit onderstreept de positieve impact van het evenement op de stad.

Doorlopende Evenementen ter stimulering van de Stad

Carmen Pérez benadrukte ook het belang van het organiseren van belangrijke evenementen gedurende het hele jaar om de stad te promoten en de lokale handel te stimuleren.

Hierbij worden zowel muzikale als gastronomische evenementen en vrijetijdsactiviteiten ingezet om toerisme en handel met elkaar te verbinden.

Hoogtepunten zijn onder andere:

  • de Tecnológica Santa Cruz in maart
  • het Tenerife Music Fest op 8 en 9 juni met optredens van o.a. Marc Anthony, Efecto Pasillo
  • het concert van Ed Sheeran op 29 juni
  • het Cook Music Fest op 19 en 20 juli met o.a. Elvis Crespo, Jerry Rivera, Olga Tañón…
  • de TLP Tenerife in september

Focus op gastronomisch toerisme

Een andere belangrijke inzet voor 2024 is gastronomisch toerisme, ondersteund door gastronomische routes, de promotie van de Degusta-club, en het GastroCanarias-evenement in mei, met als doel Santa Cruz te positioneren als het culinaire epicentrum van de eilanden.

Plenilunio 2024 in Santa Cruz de Tenerife staat klaar om een onvergetelijke ervaring te bieden met een rijke mix van cultuur, muziek, gastronomie, en sport. Het belooft niet alleen een boost voor de lokale economie, maar ook een verrijking van het culturele landschap van de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…