De Legende van El Teide Tenerife

De legende van de Teide en geschiedenis van de Guanchen

Een wetenschappelijke reis naar de Guanche-geschiedenis


Op dinsdag opende de kabelbaan El Teide de tentoonstelling “De Legende van de Teide”. Deze expositie legt uit hoe de oorspronkelijke bewoners van het eiland, de Guanchen, de hulpbronnen van de vulkaan en de omringende omgeving benutten. Het doel van deze ervaring is om de toeristische aantrekkingskracht van een locatie vol verhalen te vergroten.

De Legende van de Teide: Wetenschap en Geschiedenis

Dit nieuwe culturele en recreatieve project werd mogelijk gemaakt door de samenwerking en wetenschappelijke ondersteuning van het Museo de la Naturaleza y Arqueología (MUNA) van Tenerife en het Instituto Volcanológico de Canarias (Involcán).

De tentoonstelling omvat informatieve panelen, een replica van een Guanche-mummie, informatieve video’s en de vertoning van een korte animatiefilm die het Guanche-verhaal van Guayota vertelt.

Foto: mummie- Atlántico Hoy – Alba Marichal

De legende van Guayota

Volgens de mondelinge overlevering uit de pre-Spaanse tijd ontvoerde de duivel Guayota Magec, de zon, waardoor de aarde in duisternis werd gehuld. De Guanchen, wanhopig over de situatie, riepen hun god Achamán aan, die na het verslaan van de duivel hem opsloot in de Echeyde-vulkaan, de Teide, waar hij gevangen zit en wacht op een moment om de wereld opnieuw te bedreigen.

Een kans om de rijke geschiedenis en betoverende legendes van de Teide te ontdekken, die zowel de wetenschap als de verbeelding aanspreken.

Het verhaal is bewerkt met een stripachtige stijl in een gezamenlijk project tussen de illustrator Luis Suárez en de expert in het Canarische erfgoed, María Mengual. Dit alles speelt zich af in een zaal die het interieur van een vulkanische koker nabootst aan de voet van de kabelbaan El Teide.

Toegang en openingstijden

De tentoonstelling is open voor bezoekers van het Nationaal Park Teide, geopend van 9u00 tot 17u00. Volgens de verantwoordelijken zal de expo zelfs open zijn wanneer de weersomstandigheden de toegang tot de top van de vulkaan niet toestaan.

Er zijn drie verschillende tickets beschikbaar:

  • Teide Legend-Tentoonstelling + Stripboek “Teide Legend” aan de prijs van 9 euro
  • Teide Legend-Tentoonstelling + Eetcafépakket (broodje ham-kaas en koffie of water) aan de prijs van 7,50 euro
  • Teide Legend-Tentoonstelling aan de prijs van 3 euro
  • Toegang is gratis voor kinderen tot 13 jaar
Stripboek “Teide Legend

Vergeet niet dat wanneer je een kaartje koopt voor de Teide Legend – tentoonstelling, je dit kan inruilen voor een korting ter waarde van de prijs van je kaartje op alle dranken in het café-restaurant en op alle aankopen in de officiële souvenirwinkel.

Deze aanbieding is niet geldig voor de gecombineerde pakketten inclusief een toegangskaartje voor de tentoonstelling + stripboek of eetcafépakket, aangezien de prijsvermindering al is verrekend in de eindprijs.

Bij een ticket voor de kabelbaan is het bezoek aan de tentoonstelling gratis inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…