Mueca Festival in Puerto de la Cruz, beste Culturele event op de Canarische Eilanden in 2023

Mueca Top Event Canarische eilanden in Puerto de la Cruz

Een Cultureel spektakel op de Canarische Archipel

Het jaarlijkse verslag van de Fundación Contemporánea heeft recentelijk het Mueca Festival in Puerto de la Cruz uitgeroepen tot het beste culturele evenement van de Canarische Eilanden in 2023.

Dit prestigieuze festival neemt een prominente plaats in binnen het Spaanse culturele landschap, waar het Museo del Prado op nationaal niveau de leiding neemt.

Nationale en regionale Culturele hoogtepunten

Het Observatorio de la Cultura 2023 rapport van de Fundación Contemporánea brengt een ode aan het Mueca festival, dat als hoogtepunt van de Canarische cultuur wordt gezien.

In heel Spanje worden culturele parels als het Prado Museum, het Reina Sofía, het Thyssen, het Guggenheim en het San Sebastián Film Festival gevierd. Deze instellingen vormen samen met het Teatro Real, het Instituto Valenciano de Arte Moderno (IVAM), het Centro del Carmen de Cultura Contemporánea (CCCC), ARCO en PHotoEspaña de top 10.

De trots van de Canarische Eilanden

Specifiek in de Canarische Eilanden steelt het Mueca festival de show, gevolgd door TEA Tenerife Espacio de las Artes, Phe Festival, Canarias Jazz & Más, Festival de Música de Canarias en Festival del Cuento de Los Silos.

Nieuwkomers in de ranglijst zijn Masdanza en het Temudas Festival. Opvallend is dat TEA de enige vertegenwoordiger uit de archipel is in de nationale ranglijst.

Deze bevindingen zijn gebaseerd op de inzichten van 414 culturele professionals die in december deelnamen aan een enquête om de beste culturele aanbiedingen in Spanje te beoordelen.

De lijst omvat 108 instellingen en activiteiten, waaronder de Galería de las Colecciones Reales (Madrid), het Sorolla Centenary, het Picasso Museum in Barcelona, en het Centro de Arte Hortensia Herrero (CAHH) in Valencia.

De beoordelingscriteria van het Observatorium

De beoordeling door het Observatorium is gefundeerd op de kwaliteit en innovatie van culturele programmering in verschillende gemeenschappen en steden. Niet verrassend nemen Madrid, Catalonië, het Baskenland, de Valenciaanse Gemeenschap en Andalusië wederom de top vijf posities in.

Ontdek meer over de bloeiende culturele scene op Tenerife en bezoek een lokaal evenement

Het Mueca Festival in Puerto de la Cruz is niet alleen een viering van cultuur, maar ook een prachtig voorbeeld van hoe lokale evenementen een nationale en zelfs internationale uitstraling kunnen krijgen. Het succes van dit festival benadrukt het belang van culturele diversiteit en de rijke artistieke tradities van de Canarische Eilanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…