La Laguna bekroond tot beste Spaanse bestemming

La Laguna bekroond tot beste stadsbestemming 2024

Een prestigieuze onderscheiding voor La Laguna

San Cristóbal de La Laguna, vaak kortweg La Laguna genoemd, heeft recent een bijzondere eer ontvangen. De stad is door de Federación Española de Periodistas y Escritores de Turismo (FIJET España) uitgeroepen tot ‘Beste Spaanse Stadsbestemming’ in 2024.

Deze prestigieuze prijs werd overhandigd tijdens de Internationale Toerismebeurs FITUR 2024 in Madrid. Het is een erkenning voor de uitstekende promotie en het beheer door de verschillende instellingen en bedrijven in de toeristische sector van La Laguna.

Een trotse burgemeester

Luis Yeray Gutiérrez, de burgemeester van La Laguna en voorzitter van de Groep van Werelderfgoedsteden (Grupo de Ciudades Patrimonio) nam de prijs in ontvangst.

La Laguna, de enige op de Canarische Eilanden met de Werelderfgoedstatus, wordt gekozen als een van de favoriete bestemmingen voor toeristen in 2024.

Deze prijs zet La Laguna zowel nationaal als internationaal op de kaart, mede dankzij de recente onderscheiding, de Access City Award 2024 van de Europese Unie, een belangrijke Europese onderscheiding voor universele toegankelijkheid en inclusie voor mensen met een handicap.

Erkenning van FIJET España

Miguel Ángel González, de voorzitter van FIJET España, reikte de prijs uit aan de gemeenteraad van La Laguna. Hij prees het toeristische werk dat de stad al jaren uitvoert. Deze prijs, die door experts uit de hele nationale arena wordt gestemd, weerspiegelt de vele voordelen die La Laguna biedt, waardoor het een voorkeursbestemming wordt voor zowel nationale als internationale toeristen.

Dit versterkt het imago van La Laguna als een vriendelijke, gastvrije stad en een kwaliteitsbestemming.

De erkenning van La Laguna als ‘Beste Spaanse Stadsbestemming’ onderstreept het unieke karakter van deze historische stad. De combinatie van cultureel erfgoed, gastvrijheid en toegankelijkheid maakt het een ideale bestemming voor een breed publiek.

Bezoek ook de markt van La Laguna.

La Laguna volgt Toledo op

In 2023 viel de eer van ‘Beste Spaanse Stadsbestemming’ toe aan de stad Toledo. La Laguna neemt nu deze prestigieuze titel over in 2024. Dit markeert de voortdurende evolutie en erkenning van de stad op nationaal en internationaal niveau.

Over FIJET España

FIJET España, aangesloten bij FIJET WORLD, is een non-profitorganisatie die journalisten en schrijvers over toerisme samenbrengt. Zij houden zich bezig met het verspreiden van informatie, analyses en projecties over toeristische activiteiten en bestemmingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…