Oorzaak ongeval auto op veerboot naar Tenerife bekend

Ongeval veerboot Tenerife - Beschadigde auto op takelwagen naast palmbomen.
Foto: Miguel Ángel Reyes Lemus en la red social ‘X’

Ongeval veerboot Tenerife, auto valt in zee

Een opmerkelijk voorval vond onlangs plaats op een veerboot van Fred Olsen Express, onderweg van La Gomera naar Tenerife. Kort na vertrek viel er een auto van het dek, recht de zee in.

De eigenaar van de wagen, Matías, stond perplex toen hij besefte dat het zijn auto was die kopje onder ging. Na grondig onderzoek door de rederij is nu duidelijk wat de precieze oorzaak was van dit bizarre ongeval.

Technische problemen, geen golven

In tegenstelling tot eerdere vermoedens, waren het niet de golven die de auto van het dek deden belanden. Uit het onderzoek blijkt dat een combinatie van technische problemen aan de basis lag: de handrem, versnelling en stuurinrichting van de auto werkten niet naar behoren samen. Hierdoor kon de wagen in beweging komen en uiteindelijk overboord vallen. Matías beweert nochtans dat hij de veiligheidsinstructies nauwgezet opvolgde.

Geïsoleerd incident

Volgens Juan Ignacio Liaño, vlootdirecteur van Fred Olsen Express, gaat het om een geïsoleerd incident dat te wijten is aan een samenloop van omstandigheden. Als de instructies correct waren opgevolgd en de systemen goed hadden gewerkt, had dit ongeval voorkomen kunnen worden. Andere gelijkaardige voertuigen op het dek ondervonden immers geen problemen. De rederij benadrukt dat dit incident uitzonderlijk is.

Verlies op verlies voor Matías

Voor Matías was dit ongeval een nieuwe tegenslag. In 2021 verloor hij al zijn huis op La Palma door een vulkaanuitbarsting. Hij reist vaak met de veerboot in Clase Oro, waarbij zijn wagen vooraan op het dek staat. Gelukkig waren z’n honden deze keer niet in de auto, anders was hij ze achterna gesprongen. Matías hecht weinig belang aan het incident en overweegt geen juridische stappen.

Aangepaste procedures en berging

Hoewel de rederij de veiligheidsprocedures zeer ernstig neemt, worden deze nu verder aangescherpt. Zowel de passagiers als de bemanning zullen nog meer gesensibiliseerd worden om de instructies strikt op te volgen bij het parkeren van voertuigen op de veerboot.

De controles door het personeel zullen ook verscherpt worden.

Met de hulp van de havenautoriteiten en de Guardia Civil heeft Fred Olsen Express de gezonken auto intussen geborgen. Dit gebeurde niet alleen om bezittingen te recupereren, maar ook om vervuiling door de gezonken wagen te voorkomen. De getroffen familie werd vanaf het begin bijgestaan door de rederij om de impact van dit incident te beperken. Bron en Bron

Vervoer op Tenerife

Met de veerboot naar Tenerife, of één van de andere Canarische eilanden, reizen is een van de populaire manieren om het eiland te bereiken. Ondanks het recente ongeval, blijven de veerboten een veilige en betrouwbare optie voor zowel bewoners als toeristen die naar Tenerife willen. Lees meer over vervoer op Tenerife.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…