Het Palmetum – een Botanische tuin

Het Palmetum een Botanische tuin

Het Palmetum van Santa Cruz trekt vele bezoekers

Het Palmetum in Santa Cruz de Tenerife, een juweel van natuurlijke schoonheid en botanische rijkdom, heeft recentelijk een indrukwekkende mijlpaal bereikt.

In 2023 bezochten maar liefst 86.429 bezoekers deze prachtige locatie, een stijging van 19 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, waarmee het een nieuw record vestigt.

Het Palmetum een Botanische tuin

Wat ooit een ongebruikte stortplaats was, is nu getransformeerd tot een van de meest iconische botanische tuinen van Europa. Het Palmetum huisvest de grootste verzameling palmbomen van het continent en is een toonbeeld van culturele en recreatieve verrijking. Burgemeester José Manuel Bermúdez benadrukt deze verandering als een belangrijke culturele en botanische prestatie voor de gemeente. Meer info over de openingsuren en toegangsprijzen, klik hier of klik hier als je online een ticket wil bestellen.

Toekomstige uitbreidingen en innovaties

Het Palmetum staat niet stil bij zijn huidige succes. José Manuel Bermúdez kondigt aan dat er plannen zijn voor de bouw van een vogelobservatorium, nieuwe paden en een meer. Deze toevoegingen zullen het park nog aantrekkelijker maken voor bezoekers en bijdragen aan de algehele beleving.

Een decennium van groei en erkenning

Geopend door de toenmalige Spaanse prinsen Felipe en Letizia, viert het Palmetum dit jaar zijn tiende verjaardag. Het is een project van wereldklasse, dat opvalt door zijn spectaculaire vegetatie en samenwerkingen met tal van internationale instellingen.

Deze inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven; het park heeft diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de International Dubai Award voor beste praktijken en voor het achtste opeenvolgende jaar de Traveler’s Choice 2023.

Een natuurlijke oase in een stad

Het park, uniek gelegen op een heuvel met uitzicht op de kustlijn van Santa Cruz, biedt bezoekers een adembenemend uitzicht over de zee, de stad zelf en de Anaga-bergketen.

Sinds 2007 functioneert het Palmetum als een ecologisch park, waarbij het gebruik van herbiciden en pesticiden is stopgezet ten gunste van duurzamere praktijken.

Het Palmetum, een bloeiend ecosysteem

Een interessant aspect van het Palmetum is de avifauna (de vogeltuin). Er zijn ongeveer 90 verschillende vogelsoorten waargenomen in het park, waaronder soorten zoals de torenvalk en lokale vogels die het hele jaar door te zien zijn. Deze rijke vogelpopulatie onderstreept de transformatie van het Palmetum van een steriel terrein naar een bloeiend ecosysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…