Parkeren in Tenerife

Parkeren in Tenerife dubbele gele lijn

Parkeren in Tenerife

De meeste mensen weten waar ze wel en niet mogen parkeren maar sommigen verkiezen om de wegmarkeringen en verkeersborden te negeren, vooral wanneer ze in het buitenland verblijven.

In Spanje is het verboden te parkeren:

  • aan een enkele of dubbele gele lijn.
  • op een parking voorbehouden voor gehandicapten.
  • bij zig-zag lijnen met vermelding “Carga y Descarga“, wat betekent  “Laden en Lossen”, behalve buiten de vermelde uren.
  • op plaatsen aangeduid voor “vehículos autorizado solo“, wat betekent enkel voor geautoriseerde voertuigen.
  • aan een bushalte of een taxistandplaats.
  • voor een VADO PERMANTE, want dit is een doorgang.

Bij verkeerd parkeren wordt in de meeste gevallen de auto weggesleept. De “Grua” sleept de wagen naar de dichtsbijzijnde speciale parking.

Om de auto af te halen heb je nodig: paspoort, NIE of CIF ingeval van een vennootschap, om aan te tonen dat je de eigenaar bent van de wagen. Voldoende geld om de boete te betalen,  de opslagkosten én de kosten van het wegslepen. Dit kan makkelijk oplopen tot enkele honderden euros.

Waar Parkeren?

Om boetes en wegslepen te voorkomen, parkeer de auto enkel op daarvoor voorziene plaatsen, gewoonlijk afgebakend door witte lijnen.

Ook de betalende Parkings zijn interessant, niet heel duur, bovendien vermijdt men veelvuldig rondrijden en bovendien staat de auto op een koele plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…