Playa Las Teresitas

Playa Las Teresitas - Santa Cruz
Het strand van Las Teresitas – Santa Cruz

Playa Las Teresitas – Het strand van Santa Cruz


In zijn oorsprong was Playa Las Teresitas heel anders dan het strand waaraan wij nu gewend zijn. Vroeger was het een strand van zwart vulkanisch zand en de zee was er niet kalm zoals nu, maar onderging de sterke stromingen van de Atlantische Oceaan.

In die tijd was het strand verdeeld in verschillende zones die bekend stonden als Tras la Arena of Barranco de las Teresas (het dichtst bij het dorp San Andrés), waaraan het strand zijn huidige naam ontleent.

Door de ontwikkeling van het havengebied verdwenen de stranden die het dichtst bij Santa Cruz lagen (Ruiz, San Antonio en Los Melones), zodat Las Teresitas overbleef als het enige strand van de hoofdstad van Tenerife.

Daarom begon het stadhuis van Santa Cruz in het begin van de jaren 1950 de mogelijkheid te bestuderen om een kunstmatig strand aan te leggen. Het oorspronkelijke strand onderging echter pas in de jaren ’70 een totale transformatie, tot het werd zoals wij het vandaag kennen.

De eerste stap die werd genomen was het strand beschermen tegen de sterke golven, waarvoor een grote golfbreker werd gebouwd. Er werd ook een drempel in zee gemaakt om te voorkomen dat het water het gele zand, dat later op Las Teresitas zou worden gestort, zou meeslepen.

Dit nieuwe witte zand, afkomstig uit de voormalige Spaanse Sahara, maakte dat wat eerst het “badgedeelte” van de kust was voor de inwoners van het dorp San Andrés, vier decennia later het drukst bezochte deel van het eiland zou worden, zowel voor de inwoners als voor de toeristen.

Playa Las Teresitas ligt op een afstand van ongeveer 7 km van het centrum van Santa Cruz en strekt zich uit over 1,3 km, met een breedte van 80 meter aan fijn zand.

Playa Las Teresitas chiringuito

Het is het perfecte alternatief om zich te ontspannen in het rustige zeewater, en de ideale optie om een dag door te brengen met familie of vrienden, om te sporten, wandelen, zonnebaden, in de schaduw van de palmbomen te liggen of te genieten van het uitgebreide gastronomische aanbod van de acht chiringuitos (= strandbars) en bars of restaurants in het nabijgelegen dorp San Andrés.

De nabijheid van de Kreeftskeerkring, de werking van de passaatwinden en een gemiddelde temperatuur van 21º maken het mogelijk het hele jaar door van Playa Las Teresitas te genieten.

Lees hier de toegangsvoorwaarden.

Sporten op het strand

Las Teresitas is de perfecte omgeving voor buitensport-activiteiten. Het grote fijne zandstrand en de kalme zee, samen met het aangename weer, maken dit strand tot een bevoorrechte plaats voor sportliefhebbers.

Alleen sporten of in groep, voor het plezier of beroepsmatig (bijvoorbeeld als plaats voor fysieke training voor atleten of clubs), sport is altijd aanwezig in Las Teresitas. Tussen de vele mogelijkheden die het strand biedt, vind je zeker een sport die bij jou past.

  • paddle (peddelen)
  • zwemmen
  • kajakken
  • snorkelen
  • joggen
  • wandelen

Denk eraan dat het heel belangrijk is de aanbevelingen van de badmeesters op te volgen, gezond verstand te gebruiken, andere gebruikers niet te storen en te letten op de aanwijzingen van de vlaggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…