Ziplijnen in Santa Cruz

Ziplijnen in Santa Cruz - over het strand van Las Teresitas

Twee ziplijnen in Santa Cruz, een over het strand van Las Teresitas, en een over Parque Las Mesas

Een van de beste uitzichten van Santa Cruz, en ook een van de meest emblematische, wordt geboden vanaf het uitkijkpunt van Las Teresitas. Daar kan je genieten van de uitgestrektheid van het strand van de Chicharreros (= inwoners van Santa Cruz) en van het dorp San Andrés.

Een tweede iconisch uitzicht, maar meer stedelijk, is dat vanuit het Parque de Las Mesas, vanwaar Santa Cruz zich ontvouwt aan de voeten van hen die vanuit de hoogte op haar neerkijken.

Deze twee punten werden door een recreatiebedrijf geselecteerd voor de installatie van wat de eerste ziplijnen in Santa Cruz zouden zijn.

Daartoe hebben zij zich reeds gewend tot de Gerencia Municipal de Urbanismo, aan wie zij de desbetreffende projecten hebben voorgelegd, met het verzoek een advies uit te brengen over de stedenbouwkundige haalbaarheid van de aanleg van deze ziplijnen.

Wat is een ziplijn?

Een ziplijn (of zipline in het Engels) is een transportsysteem of recreatietoestel bestaande uit een kabel gespannen tussen punten op verschillende hoogten, een katrol, en een harnas of staaf voor het vastmaken van een persoon, die voortbeweegt door middel van de zwaartekracht. In het Nederlands wordt ook het woord tokkelbaan gebruikt. In het Spaans is dit een tirolina of een tirolesa.

Zoals in de projecten wordt beschreven, kunnen de gebruikers met snelheden tussen 79 en 100 kilometer per uur afdalen langs een kabel van 950 meter lang (in het geval van Parque de Las Mesas), of 905 meter lang (in het geval van Las Teresitas), en dit in iets meer dan een minuut tijd.

De dienst Urbanismo (stadsplanning) heeft reeds een haalbaarheidsstudie uitgebracht, waarin wordt vermeld dat de dienst de installatie van een ziplijn op Playa Las Teresitas heeft bestudeerd, met het vertrekstation ter hoogte van het uitkijkpunt en het aankomststation naast de TF-121 van Igueste de San Andrés (boven de parkeerplaats).

De tweede ziplijn is voorzien in het Parque de Las Mesas, met het vertrekstation op 520 meter van de eigen parkweg, een tussenstation naast de weg Cueva Roja, waar zich de ingang naar het wandelpad van Las Lecheras bevindt, en het aankomststation bij het voetbalveld, naast de bestaande parkeerplaats.

In de beschrijving van deze installatie wordt uitgelegd dat de ziplijn bestaat uit een kabel die twee punten op verschillende hoogtes met elkaar verbindt, en dat de bezoekers via deze kabel afdalen met behulp van hun eigen zwaartekracht.

Aangezien er bovendien geen motor nodig is en het systeem enkel bestaat uit twee pijlers verbonden met een kabel en kleine start- en eindplatforms, heeft de installatie een beperkte impact op het landschap. De gebruikte constructietechnologieën zijn naar verluidt even gemakkelijk te installeren als te verwijderen en laten geen sporen na.

Gewoonlijk heeft een ziplijn een begin- en een eindstation (ook een tussenstation in het geval van het voorstel voor het parque de Las Mesas).

Het vertrekstation wordt rechtstreeks in de grond aangelegd en alleen de graafwerkzaamheden die nodig zijn voor het plaatsen van een kleine betonnen sokkel voor de fundering van twee 4,50 meter hoge stalen pijlers die op een afstand van 4 meter van elkaar zijn geplaatst, worden uitgevoerd. De basis is volledig ingegraven en aan het zicht onttrokken, en de platforms zijn afgeschermd door een één meter hoge geperforeerde stalen borstwering, zodat de impact op het omringende landschap en milieu minimaal is.

Het aankomst- of dalstation is ook op grondniveau geplaatst. De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een volledig ondergrondse betonnen sokkel die als ballast voor de kabel fungeert.

Met deze aannames concluderen de stedenbouwkundigen, rekening houdend met de geldende voorschriften, dat de geplande acties moeten worden gezien als voorlopige gebruiken en werken, hetgeen het project moet rechtvaardigen.

Parque de Las Mesas

Volgens het project zijn de voorzieningen gemakkelijk bereikbaar met voertuigen die de onverharde weg kunnen oprijden. Ze liggen dicht bij bestaande paden, binnen het bereik van de bezoekers. De ziplijn bestaat uit twee delen.

  • Ziplijn 1 heeft een lengte van 950 meter in noord-zuid richting, met een helling van 226 meter of 23,80%.
  • Ziplijn 2 is 575 meter lang en heeft een helling van 81 meter of 14,12%.

De totale glijtijd is ongeveer één minuut en 38 seconden. De potentiële capaciteit bedraagt 45 personen per uur. Er kan een maximumsnelheid van 100 kilometer/uur worden behaald.

De ziplijnen zijn uitgerust met een stalen hoofdkabel met een diameter van 15 millimeter en een signaalkabel met een diameter van 12 millimeter. Er worden signaal-balletjes geïnstalleerd vanaf wanneer de hoofdkabel zich meer dan 60 meter boven de grond bevindt.

Las Teresitas

Het verantwoordelijke bedrijf stelt deze attractie voor als een heropleving en verbetering van het uitkijkpunt van Playa Las Teresitas, dat zich momenteel in een slechte staat van onderhoud bevindt.

Zij voert aan dat de ziplijn de toeristische aantrekkingskracht van het gebied zal verhogen, omdat het de mogelijkheid biedt om het strand en de Atlantische Oceaan van bovenaf in alle veiligheid te bewonderen.

De ziplijn bestaat uit twee parallelle kabels van 905 meter lang die in west-oostelijke richting vanaf de zijkant van de rotswand naar beneden lopen, evenwijdig met het strand aan de noordkant van de weg die naar het strand leidt.

Het hoogteverschil is 125 meter. Tijdens de afdaling kunnen de passagiers een maximumsnelheid van 79 km/uur bereiken. De maximum capaciteit bedraagt tot 35 personen per uur. De gemiddelde glijtijd is ongeveer 1,5 minuut.

“Het feit dat er ondernemers zijn die willen investeren, betekent dat er een sterke regering is”.

Carlos Tarife (PP), gemeenteraadslid voor Urbanismo (stadsplanning), toonde zich tevreden over de twee projecten die de stad als toeristische trekpleister een meerwaarde geven. Het is een ander soort toerisme dan dat wat tot nu toe in de stad gewend zijn, waar we veel toerisme hebben dat verband houdt met cruiseschepen, maar ook met zaken- en handelsbeurzen, en daarom is dit soort project ongetwijfeld een nieuwe stimulans voor de sector.

De burgemeester wees ook op de aantrekkingskracht die deze ziplijnen zullen hebben op de bewoners van de andere gemeenten en zelfs van de andere Canarische eilanden.

Voor Carlos Tarife is deze vorm van vrijetijdsbesteding een aanvulling op de sportfaciliteiten die zijn collega Alicia Cebrián heeft ontwikkeld, zoals die in Las Teresitas. In het Parque de Las Mesas zal het een andere manier zijn om waarde toe te voegen aan deze ruimte, waarvan de voltooiing reeds is aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Hendrik schreef:

    Wat een ondoordachte Aktie. Het uitzichtpunt van Teresitas is juist met hele grote hekken afgesloten vanwege instortingsgevaar. Staat van onderhoud heeft daar niets mee te maken. De rotsformatie staat op instorten! No way dat daar toestemming voor komt en ook San Andrés waar ik ook zelf woon zit helemaal niet te wachten op zulke idiote ideeën. Wij zijn geen toeristen dorp, en zullen dat ook nooit willen worden. Daarvoor ga je maar naar het zuiden. Niet in ons dorp!! Deze mensen hebben duidelijk geen kennis over de instabiliteit van het vulkanische gebouw rond San Andrés. Levensgevaarlijk en ongewenst.

Ook interessant om weten…