Ryanair en Tui vormen nieuwe alliantie

Ryanair en Tui vormen alliantie, foto van passagiers die instappen

Nieuw samenwerkingsverband tussen Ryanair en Tui

Ryanair blijft zijn netwerk van samenwerkingsverbanden binnen de reissector uitbreiden. De nieuwste overeenkomst is gesloten met Tui, de reisgigant, die een akkoord heeft bereikt om vluchten en aanvullende diensten van de luchtvaartmaatschappij aan te bieden aan haar klanten als onderdeel van hun vakantiepakketten. Het is de eerste keer dat een reisbureau zwicht voor Ryanair.

Een strategische zet voor vakantiepakketten

De voorwaarden van deze overeenkomst zijn vergelijkbaar met die van de Online Travel Agencies (OTA’s): het verbod op het in rekening brengen van extra kosten voor de producten van de luchtvaartmaatschappij.

Tui is bovendien verplicht om klantcontact- en betalingsgegevens te verstrekken, waardoor klanten directe toegang krijgen tot hun myRyanair-account en belangrijke vluchtinformatie via E-mail ontvangen.

Dara Brady, de woordvoerder van de low-cost luchtvaartmaatschappij, benadrukte dat deze overeenkomst Tui onderscheidt van de zogenaamde ‘piraten-OTA’s’ die consumenten blijven misleiden en bedriegen door illegale screenscraping van de Ryanair-website en onze vluchten tegen schandalige verborgen marges en toeslagen verkopen.

Een stap richting digitale transformatie

Peter Krüger, directeur strategie en CEO van Holiday Experiences bij de Tui Group, vierde de alliantie als een voortzetting van de strategie van de groep voor een grotere digitalisering van de bedrijfssegmenten.

“De samenwerking met Ryanair zal nu het vakantieaanbod van TUI verder uitbreiden met dynamische pakketten.”

Dit is het derde akkoord dat Ryanair sluit met reisverkoopbedrijven, na recente overeenkomsten met Kiwi.com en Love Holidays. “Het bedrijf blijft aantonen hoe OTA’s op een transparante manier kunnen werken met luchtvaartmaatschappijen zonder klanten te bedriegen of te misleiden met verborgen marges, extra kosten en verzonnen servicetarieven,” luidt de afsluiting.

Een mijlpaal in de reisindustrie

Dit partnerschap markeert een belangrijke mijlpaal in de reisindustrie, waarbij samenwerkingen tussen luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties steeds meer gericht zijn op transparantie en klantvriendelijkheid. Het zet een nieuwe standaard voor hoe reisaanbieders kunnen samenwerken om een meer geïntegreerde en naadloze reiservaring te bieden. Bron

Tenerife blijft een populaire bestemming voor toeristen wereldwijd. De samenwerking tussen Ryanair en TUI belooft het toerisme naar de Canarische Eilanden verder te stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…