Netwerk van 38 oplaadpunten op Tenerife

38 nieuwe oplaadpunten op Tenerife - foto ITER
Foto: ITER.es

Elektrisch rijden op Tenerife

Tenerife staat op het punt een grote sprong voorwaarts te maken in duurzame mobiliteit met de lancering van een indrukwekkend netwerk van 38 oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Verspreid over het hele eiland, belooft dit project tegen eind dit jaar of begin 2025 operationeel te zijn. Met een investering van 2,6 miljoen euro, gefinancierd door zowel eigen fondsen van het Cabildo als door de Europese fondsen NextGenerationEU, markeert dit initiatief een keerpunt in de manier waarop bewoners en bezoekers van Tenerife hun reizen zullen ervaren.

Duurzame mobiliteit en toerisme hand in hand

Onder leiding van Blanca Pérez, gemeenteraadslid, zet Tenerife in op een duurzame toekomst. Met een sterke focus op het bevorderen van schone energie en het verminderen van de ecologische voetafdruk, belicht dit project het engagement van het eiland voor groene innovatie.

Niet alleen zullen de 38 oplaadstations het gemakkelijker maken voor de lokale bevolking om over te stappen op elektrisch rijden, maar het zal ook de positie van Tenerife als een vooruitstrevende toeristische bestemming versterken.

Een nieuw tijdperk voor elektrische voertuigen

De oplaadpunten, ontworpen voor zowel semi-snelle (22kW) als snelle (50kW) oplaadcapaciteiten, beloven een nieuwe standaard te zetten voor elektrische mobiliteit op het eiland.

Lees ook over het nieuwe windmolenpark in Arico.

Deze ontwikkeling komt op een cruciaal moment, aangezien Tenerife streeft naar een verminderde uitstoot van broeikasgassen en een algemene verbetering van de luchtkwaliteit.

Door de samenwerking met de Vereniging van Elektrische Voertuiggebruikers (Auve) en de inzet van de lokale overheid, wordt de weg vrijgemaakt voor een schoner, groener Tenerife.

Investeren in de toekomst met 38 oplaadpunten

Enerzijds gaat het om de bouw van acht oplaadpunten in verschillende gemeenten met eigen middelen van het Cabildo, waarvoor 486.000 euro is gereserveerd.

Aan de andere kant zijn er de 30 laadpunten voor het toeristische netwerk van het eiland, voornamelijk verdeeld over de gebieden met de meeste bezoekers, met een kostprijs van 2.185.000 euro.

Dit wijst op een strategische benadering om zowel de lokale bevolking als bezoekers te bedienen en de transitie naar duurzaam vervoer op het eiland te versnellen.

Sommige daarvan omvatten de bouw van een kleine overkapping. Deze nieuwe faciliteiten zijn gekoppeld aan een subsidie van 1.325.000 euro uit de NextGenerationEU-fondsen, maar zijn gekoppeld aan de duurzaamheidsplannen voor toerisme. De rest, 860.000 euro, is afkomstig uit eigen middelen van het eilandbestuur.

Tenerife een milieubewuste bestemming

Met dit ambitieuze project geeft Tenerife een duidelijk signaal af over zijn toewijding aan milieuverantwoordelijkheid en duurzame ontwikkeling. Het streven naar een uitgebreid netwerk van oplaadstations is een belangrijke stap in de richting van het verminderen van de uitstoot en het bevorderen van een duurzamere levensstijl.

Dit project benadrukt de toewijding van Tenerife aan duurzaamheid en het aanbieden van geavanceerde faciliteiten voor zowel inwoners als toeristen. De focus op elektrische mobiliteit is een duidelijke indicatie van het streven naar een schonere en groenere toekomst.

Meer over de toekomst van technologie en infrastructuur op Tenerife op de pagina over de toekomstige lage-emissiezones op Tenerife.

Vind snel elektrische oplaadpunten met onderstaande links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…