Economisch belang Carnaval Santa Cruz

Economisch belang Carnaval Santa Cruz - foto Coso Carnaval
Foto: CarnavaldeTenerife.com

Carnaval Santa Cruz, economische motor voor de stad

Het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife staat bekend als een groots feest, rijk aan geschiedenis, gevoel, traditie en cultuur. Voor de inwoners van Santa Cruz is dit evenement meer dan alleen een feest; het is een jaarlijkse traditie die diep geworteld is in hun cultuur.

Elk gezin heeft wel een fotoalbum vol met carnavalsfoto’s en ergens in een opslagruimte ligt een doos gemarkeerd met “Carnavalskostuums”, wachtend om elk jaar in februari of maart geopend te worden.

Maar het Carnaval van Santa Cruz is ook van groot economisch belang voor de stad en voor het eiland. Er wordt geschat dat dit festival elk jaar een economische impact op de lokale economie heeft van ongeveer 40 miljoen euro.

Het Carnaval zelf is een toeristische trekpleister die de bekendheid van de stad vergroot, de perceptie van de stad versterkt en zorgt voor uitstekende nationale en internationale promotie voor Santa Cruz.

Groot economisch belang Carnaval Santa Cruz

Het Carnaval van 2023 zorgde voor meer dan 4.000 nieuwsberichten in de pers, op de radio, televisie en digitale media. Dit komt overeen met een promotionele investering van 15 miljoen euro in slechts één maand.

Ontdek de schitterende podia en thema’s van het Carnaval 2024 in Santa Cruz.

Vorig jaar trok het evenement tussen de 350.000 en 400.000 bezoekers, zowel inwoners als toeristen, die bijna 40 miljoen euro zullen uitgeven bij lokale bedrijven, hotels, winkels, restaurants en dienstverlenende bedrijven.

Een aantrekkelijk feest voor iedereen

Het Carnaval trekt niet alleen inwoners van over het hele eiland, maar ook toeristen van buiten de Canarische Eilanden, wat resulteert in hoge bezettingsgraden voor de Hotels van Santa Cruz.

Voorspeld wordt dat de hotelbezetting dit jaar de cijfers van vorig jaar zal overtreffen, met een gemiddelde bezetting van 75% gedurende de tien dagen van het straatcarnaval, en bijna 100% op de piekdagen.

Er worden ongeveer 185.000 toeristen verwacht, naast de aankomst van 11 cruiseschepen tijdens het evenement. Het Carnaval heeft ook een positieve impact op niet-hotelaccommodaties en voor allerlei soorten bedrijven, van speelgoedwinkels tot fourniturenwinkels, van restaurants tot bazaars, die hun omzet significant zien toenemen.

Dansen in de straat

Het succes van het Carnaval van Santa Cruz ligt in de interactie tussen de mensen en hun carnavalviering op straat. Alleen al in het eerste weekend genoten ongeveer 300.000 mensen van de optocht en de nachtelijke feesten.

Met een line-up van artiesten zoals Luis Fonsi, Joseph Fonseca en Kinito Méndez, liggen de verwachtingen hoog voor de evenementen die nog komen, waaronder het populaire zaterdagfeest, dat in het verleden tot 400.000 feestvierders trok.

Een nacht van fantasie en dans met o.a. Luis Fonsi

Noteer zaterdag 17 februari 19u30 en de locatie langs de Avenida de Anaga – Francisco La Roche in uw agenda voor een onvergetelijke Piñata zaterdag.

Luis Fonsi, bekend van hits zoals “Despacito”, zal het publiek betoveren met een openluchtconcert, gevolgd door Joseph Fonseca die de menigte zal laten dansen op merengue en bachata. Deze evenementen beloven tienduizenden feestvierders samen te brengen in een viering van muziek en dans.

Het Carnaval van Santa Cruz is niet alleen een tijd van vreugde en viering, maar ook een cruciale economische stimulans voor de stad. Door de combinatie van cultuur, traditie, en economische voordelen, draagt dit evenement bij aan de welvaart van Santa Cruz en versterkt het de band tussen de inwoners en hun geliefde carnaval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…