San Sebastian viering aangepast

San Sebastián

Enkel religieuze viering San Sebastian

De Eucharistieviering die doorgaat woensdag 20 januari, zal via streaming worden uitgezonden. Alle feestelijke gebeurtenissen en de zegening van de dieren worden opgeschort.

De traditionele viering van evenementen ter ere van de heilige San Sebastian, mede-patroonheilige van Adeje, zal dit jaar worden teruggebracht tot enkel de religieuze functies in de kerk van San Sebastian in La Caleta, en dit volgende week van maandag 18 tot vrijdag 22 januari. Dit heeft het gemeentehuis afgesproken met de parochie, om zodoende alle veiligheidsvoorschriften en beperkingen door het coronavirus na te leven.

De zegening van de dieren zal niet plaatsvinden zoals gebruikelijk!

Er zal jammer genoeg geen sprake zijn van de zegening van dieren op het strand van Enramada of op het San Sebastian-plein. De vieringen zullen beperkt blijven tot een reeks heilige misvieringen, met beperkte capaciteit, georganiseerd door de parochie. Deze van woensdag 20 januari zal om 12u00 live zal worden uitgezonden via de sociale netwerken van de kerk zelf en van het stadhuis van Adeje. De kerk overweegt een telematische bedevaart toe te staan, waarbij een beeld van de heilige live op de sociale netwerken wordt gepubliceerd, zodat alle gelovigen deze via het internet kunnen bezoeken.

De overige zeven misvieringen gaan door met beperkte capaciteit, nl. maximum 80 personen. Deze beperking is in overeenstemming met de regels voor religieuze evenementen, die het mogelijk maken om een derde van de maximale capaciteit van de kerk te gebruiken.

De misvieringen gaan door:

  • maandag 18 januari om 18u00
  • dinsdag 19 januari om 18u00 en om 20u00
  • woensdag 20 januari om 9u00, 12u00 (met live-streaming) en om 18u00
  • donderdag 21 januari om 18u00
  • vrijdag 22 januari om 18u00

Hier kan je live de misviering van 20 januari volgen: FacebookYouTube en Facebook van de Parochie Santa Úrsula.

Zowel het stadhuis als de parochie staan erop iedereen eraan te herinneren dat de ontmoeting of de zegening van de dieren niet zal plaatsvinden zoals gebruikelijk met San Sebastian, dus wordt gevraagd zich te onthouden van het meenemen van huisdieren, paarden, vee, enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…