Tenerife bereidt zich voor op intense sneeuwval op de Teide

Sneeuwval op de Teide foto met sneeuwman
Foto: Mario M. Dobrescu

Sneeuwval op de Teide trekt veel bezoekers

De lokale overheid van Tenerife heeft recent een bijeenkomst belegd met de gemeenten La Orotava, El Rosario en Vilaflor. Het doel van deze bijeenkomst was het coördineren van veiligheidsmaatregelen in het Teide Nationaal Park, in anticipatie op een verwachte zware sneeuwval.

Deze sneeuwval kan een grote toestroom van bezoekers naar het park veroorzaken, waardoor een zorgvuldig geplande respons noodzakelijk is.

Belangrijke rol voor lokale infrastructuur en samenwerking

Iván Martín, directeur van Veiligheid en Noodgevallen, heeft verschillende ontmoetingen gehad met vertegenwoordigers van de betrokken gemeenten. In La Orotava is besloten het lokale busstation te gebruiken als centraal punt voor eventuele veiligheidsoperatie.

Lees ook over het Teide-bier

In El Rosario wordt gezocht naar alternatieve locaties voor het parkeren van voertuigen, aangezien de gebruikelijke locatie momenteel in onderhoud is.

Dit benadrukt de samenwerking en flexibiliteit van lokale instanties in het omgaan met uitzonderlijke weersomstandigheden.

Operativo Nevadas voor Civiele Bescherming

De Cabildo van Tenerife heeft Operativo Nevadas (operatie sneeuwval) uitgewerkt, een specifiek plan voor civiele bescherming ontworpen om grote aantallen bezoekers in het Teide Nationaal Park en aangrenzende bosgebieden te beheren.

Dit plan regelt de toegang tijdens dagen van hoge bezoekersaantallen, om zo te zorgen voor een veilige en geordende bezoekerservaring in deze beschermde natuurgebieden.

Veiligheid en bewustwording als prioriteit

De veiligheid van zowel bezoekers als bewoners staat centraal in de voorbereidingen. Iván Martín benadrukt het belang van het minimaliseren van risico’s door sneeuwval en het garanderen van verkeersveiligheid op de belangrijkste wegen naar het park, zoals de TF-21, TF-24 en TF-38.

Daarnaast is er ook focus op het bewust maken van het publiek over potentiële risico’s en het stimuleren van het gebruik van openbaar vervoer als alternatief voor privé-voertuigen.

Een proactieve aanpak voor winterse veiligheid

De voorbereidingen in Tenerife voor de verwachte sneeuwval op de Teide tonen een proactieve en gecoördineerde aanpak van de lokale overheden en betrokken instanties. Met een sterke nadruk op veiligheid, samenwerking en publieksbewustzijn, is Tenerife klaar om haar inwoners en bezoekers een veilige en plezierige ervaring in het Nationale Park te bieden, ondanks de uitdagingen die de winterse weersomstandigheden met zich meebrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…