Werken de strengere maatregelen?

Strengere maatregelen werken - gezin aan de kersttafel

Strengere maatregelen buigen de curve?

De cumulatieve incidentie (IA7) van de pandemie is de afgelopen week verminderd in Tenerife, dat nog altijd een rood stoplicht heeft.

We zien reeds de positieve trend na de strengere maatregelen in Tenerife sinds 5 december en nog aangescherpt op 18 december met onder meer uitgaansverbod, capaciteitsbeperkingen in winkels, vrije tijd en sociale activiteiten.

Maandag 21 december was de IA7 – het aantal gevallen per 100.000 inwoners (cumulatieve incidentie) in 7 dagen – in Tenerife 127,36. Een week later, maandag 28 december is die index gedaald naar 82,48. Dat wil zeggen een vermindering van 44,88 gevallen per 100.000 inwoners.

Dat wil zeggen een vermindering van 44,88 gevallen per 100.000 inwoners.

Ook de index voor de Canarische eilanden is fors verbetert, die daalde van 69,89 (21 december) naar 54,19 (28 december), een verbetering van 15,70. Uiteindelijk zou deze parameter moeten dalen tot onder de 50, aangezien dit voor een aantal landen een referentie is om de toeristen naar de archipel te laten reizen en geen quarantainemaatregelen op te leggen.

Deze cijfers zijn afkomstig van de gegevens die het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden dagelijks publiceert van maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van de feestdagen.

Preventieve maatregelen voor deze kerst

Ongeacht de ontwikkelingen op elk eiland handhaaft de regering van de Canarische Eilanden een reeks beperkende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tijdens de kerstvakantie tegen te gaan. Zo is voor alle eilanden (behalve Tenerife, lees volgende paragraaf) een avondklok ingesteld tussen 01u00 en 6u00 ’s morgens, behalve op kerstavond en op oudejaarsavond, dan mag men een halfuurtje langer buiten, tot 1u30.

Voor samenkomsten is het aantal personen beperkt tot maximum zes, behalve op 24, 25 en 31 december en 1 januari, dan mag dit met maximum 10 personen.

Uitzonderlijke strengere maatregelen voor Tenerife

Met het oog op de toename van het aantal gevallen van COVID-19 op Tenerife heeft de regering van de Canarische Eilanden een reeks restrictievere maatregelen goedgekeurd om de infectiecurve op het eiland af te buigen.

Groepen zijn beperkt tot maximum 4 personen, behalve 24, 25, 31 december en 1 januari, dan kunnen groepen van maximum zes personen bestaande uit maximum 3 gezinnen.

De bewegingsvrijheid tijdens de nachtelijke uren is beperkt tussen 22u00 tot 6u00, behalve op kerstavond, dan gaat de avondklok pas in om 00u30, en op oudejaarsavond om 01u00, doch uitsluitend voor de terugkeer naar het gebruikelijke thuisadres.

Het roken is ook verboden.

In hotels en restaurants worden de binnenruimtes gesloten, enkel de terrassen worden opengesteld (50% capaciteit) met een afstand van minstens 2 meter tussen de stoelen van de aangrenzende tafels en met een maximale bezetting van 4 personen per tafel. Het roken is ook verboden.

Consumeren aan de bar, buffet of zelfbediening is ook verboden en de maximale capaciteit in de binnenruimtes is 33%. Het is toegestaan om eten en drinken af te halen om thuis te nuttigen, steeds rekening houdend met de hierboven aangegeven avondklok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…