Teide werpt grootste schaduw ter wereld

El Teide werpt grootste schaduw van de wereld
Foto: TURISMO DE ISLAS CANARIAS

De grootste schaduw ter wereld is te vinden op Tenerife

Een van de meest bijzondere fenomenen ter wereld kan worden waargenomen op Tenerife. De schaduw van de majestueuze berg El Teide, die voortdurend verandert met de positie van de zon. Deze schaduw is de grootste op aarde en adembenemend om te aanschouwen. Hoewel sommige mensen al bekend zijn met dit fascinerende feit, zijn velen verrast wanneer ze dit ontdekken.

Vanwege de grote hoogte en doordat de horizon vanaf de top volledig vrij is, wordt de vulkaan Teide beschouwd als een van de beste plekken om te zien hoe de schaduw van een berg wordt gevormd. Volgens de officiële website van de Teide vulkaan is dit een van de hoogtepunten van een bezoek aan de Canarische Eilanden.

Zonsopgang beste tijdstip om grootste schaduw te zien

Zowel zonsopgang als zonsondergang zijn de beste tijden om deze indrukwekkende schaduw te aanschouwen. Hoewel de top van de Teide geen spitse punt heeft, kun je zien hoe de schaduw een driehoekige vorm creëert, iets wat zelfs de aandacht van NASA heeft getrokken.

Dit fascinerende natuurverschijnsel is zichtbaar bij zonsopgang en zonsondergang.

De dienst Toerisme Canarische Eilanden (Turismo de Canarias) adviseert bezoekers die voor de ochtendoptie kiezen om tussen 05u00 en 05u30 op te staan om naar de top te klimmen, wat wordt beschouwd als de beste tijd om dit te doen.

Als je de schaduw bij zonsondergang wilt zien, vooral op heldere dagen, moet je ook de top beklimmen waar je kunt zien hoe de schaduw zich tot het eiland Gran Canaria verspreidt, terwijl hij zich ’s ochtends tot La Gomera uitstrekt.

Over El Teide Tenerife

El Teide is een iconische vulkaan op Tenerife, het grootste Canarische eiland. Het is Spanje’s hoogste berg en biedt een spectaculair landschap met diverse opmerkelijke kenmerken. De belangrijkste eigenschappen zijn:

  1. Hoogte: El Teide torent 3.715 meter boven zeeniveau uit, waardoor het de hoogste piek van Spanje is.
  2. Nationaal Park: Het is gelegen in het Teide National Park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege zijn unieke geologie en biodiversiteit.
  3. Actieve vulkaan: El Teide wordt beschouwd als een actieve vulkaan, hoewel de laatste uitbarsting dateert uit 1909.
  4. Maanlandschap: Het gebied rondom de top van El Teide lijkt op een maanlandschap vanwege zijn vulkanische gesteente en bizarre formaties.
  5. Kabelbaan: Een kabelbaan brengt bezoekers in 8 minuten naar de top, waar ze kunnen genieten van panoramische uitzichten.
  6. Astronomisch observatorium: De heldere lucht en de grote hoogte maken El Teide een uitstekende locatie voor astronomische observatoria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…