TITSA nieuwe buslijnen – bijgewerkt 31 juli 2023

TITSA nieuwe uurregeling en netwerk

Een bus noemt men in Tenerife een “GuaGua”TITSA bus of guagua

Voor velen een onbekend woord, maar onthoud het en praat zoals de locals.

Bus = Guagua (spreek uit als gwagwa)

Nieuwe uurregeling bussen TITSA

TITSA bussen folders

TITSA (Transportes Interurbanos de Tenerife) lanceerde in samenwerking met de diverse gemeenten van Tenerife, zijn vernieuwd netwerk van bussen voor Zuid Tenerife.

Een eenvoudiger en stipter netwerk zorgt voor tijdwinst.

Duidelijke informatie op de nieuwe website en aan de haltes.

Ook aan de toeristen werd gedacht met aangepaste trajecten en informatie (plattegronden…).

De bussen zullen beter op mekaar aansluiten, een aangepaste frekwentie hebben en een aantal nieuwe lijnen werden toegevoegd. Onder meer naar de Luchthaven Reina Sofia en het Hospital del Sur.

Bereken op voorhand de prijs van een busticket.

De vernieuwde website met diverse links naar plattegronden en uurroosters, waarvan je de belangrijkste hieronder kan raadplegen en/of downloaden.

Belangrijke links en folders

Klik op één van de zes afbeeldingen hieronder en de resp. uurregeling of plattegrond opent zich in een groot en leesbaar formaat.

Veelgestelde vragen

Kinderwagens kunnen worden uitgeklapt in bussen die zijn ontworpen voor het vervoer van staande passagiers, op voorwaarde dat de beschikbare plaatsen niet bezet zijn door rolstoelen. U moet passende veiligheidsmaatregelen nemen om te voorkomen dat ze bewegen. Ze moeten binnenkomen via de achterdeur en het is niet verplicht om de oprijplaat of lift te gebruiken in de bussen die hierover beschikken.
In bussen die niet over deze ruimte beschikken, vouw je de wandelwagen op en zet je hem zo neer dat andere gebruikers er geen last van hebben. Je kunt hem bij je stoel zetten en de kinderen om veiligheidsredenen tijdens de hele reis in je armen dragen.

Vouwfietsen en niet-vouwfietsen moeten in de laadruimte worden vervoerd. In bussen zonder laadruimte mogen alleen vouwfietsen op rolstoeltoegankelijke plaatsen worden geplaatst, met inachtneming van de voorrang voor rolstoelen, en moeten ze worden vastgemaakt met de beschikbare gordels. Het maximale aantal fietsen is afhankelijk van de capaciteit van het bevestigingssysteem.

Je hebt alleen toegang met pakketten met maximale afmetingen van: 100 x 60 x 25. Ze mogen geen gevaar of hinder opleveren voor andere passagiers.

Stoelen met een breedte van maximaal 750 mm of een lengte van maximaal 1300 mm zijn toegestaan. Bovendien mogen de rolstoel en de gebruiker samen niet meer dan 300 kg wegen.

Deze maten en gewichten zijn vastgelegd in Koninklijk Besluit 1544 (Spaanse Staatscourant 290 van 12/04/07) over toegankelijkheid en non-discriminatie bij de toegang tot vervoermiddelen voor mensen met een handicap, en in Reglement 107 bijlage 8 van de Economische Commissie voor Europa (ECE) over bepalingen voor de goedkeuring van voertuigen (Publicatieblad van de Europese Unie van 18/06/15).

Aan de andere kant moeten de gebruikers van deze stoelen/voertuigen personen met een handicap zijn, dus als niet aan deze eis wordt voldaan, wordt de toegang niet toegestaan, aangezien deze gebruikers de ruimte in de bus die is gereserveerd voor personen met een handicap zouden innemen.

Reizen met dieren is niet toegestaan, behalve voor blindengeleidehonden (Koninklijk Besluit 763/1979, van 16 maart (R.1049). Huisdieren met een gewicht van maximaal 10 kg en een bagagedrager van maximaal 60 x 35 x 35 cm zijn alleen toegestaan.

Het toezicht op de handbagage valt onder de verantwoordelijkheid van de passagier; eventuele schade is voor eigen rekening, tenzij wordt aangetoond dat de vervoersmaatschappij aansprakelijk is omdat tijdens een stop alle inzittenden het voertuig hebben verlaten zonder dat de bestuurder de toegangsdeuren onmiddellijk heeft gesloten.

De aansprakelijkheid van Titsa voor schade aan of verlies van bagage als gevolg van ongevallen is beperkt tot € 450 per stuk bagage in de laadruimte, tenzij hogere bedragen of gunstiger voorwaarden uitdrukkelijk zijn overeengekomen met de passagier.

10 euro is het maximumbedrag dat je aan de chauffeur kunt geven. Om veiligheidsredenen is hij niet verplicht wisselgeld te geven voor bedragen boven dit bedrag.

Kinderen jonger dan vier jaar (inclusief) kunnen gratis reizen. Ze moeten worden begeleid door een volwassene en mogen geen zitplaats innemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…