De tram van Tenerife tegen slechte geuren

Tram van Tenerife tegen slechte geuren - Tram rijdt in stedelijke omgeving met bergen.
Foto: MetroTenerife.com

Nieuwe campagne: tram van Tenerife tegen slechte geuren

Tenerife’s tramdienst heeft onlangs een nieuwe campagne gelanceerd die oproept tot verhoogde persoonlijke hygiëne onder de passagiers. Met de slogan “¡Cuidemos nuestra higiene personal! No a los malos olores a bordo” (Laten we onze persoonlijke hygiëne verzorgen! Nee tegen slechte geuren aan boord) wil het vervoersbedrijf onaangename geuren tijdens de reis tegengaan. Deze campagne heeft op sociale media een golf van creatieve en geestige reacties uitgelokt.

Een basiskwestie van samenleven… en respect!

Het beheerbedrijf van de Tenerife tram (tranvía), MetroTenerife, heeft dit initiatief op hun sociale media gepubliceerd met een nadrukkelijke boodschap over het belang van samenleven en respect voor elkaar.

Volgens verklaringen aan het persbureau Efe, streeft het bedrijf ernaar de ervaring voor alle gebruikers te verbeteren, vooral omdat sommige passagiers zich hebben uitgesproken over medereizigers die niet aan de minimale hygiëne-eisen voldoen.

Waterige humor op sociale media

De campagne heeft ook een lichte controverse en humoristische commentaren ontlokt:

  • Jenaro Rodríguez Mor, een gebruiker op het sociale netwerk X (Twitter), grapte over de droogteproblemen van het eiland door te zeggen: “Hay crisis hídrica. El agua es para el césped del tranvía y para los turistas” (Er is een watercrisis. Water is voor het tramgras en voor de toeristen.)
  • Iris Ló Ca riep op tot algemene reinheid met: “Báñense, mis hijos” (Was jullie, mijn kinderen).
  • Chaxi&David de boodschap samenvatte met: “Resumen: lávense el culo” (Kortom: was je achterste).

Campagne voor frisse lucht aan boord

Deze unieke campagne benadrukt niet alleen het belang van persoonlijke hygiëne voor een aangename reiservaring voor alle passagiers, maar heeft ook de kracht van sociale media getoond om een belangrijke boodschap met humor te verspreiden. Het biedt een spiegel voor de maatschappij over hoe essentiële normen van samenleven en respect voor elkaar in de openbare ruimte gecommuniceerd en onderhouden kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…