Top-5 mooiste zonsondergangen op Tenerife

Vurige zonsondergang op Tenerife boven wolkenzee en silhouet landschap.

De vijf beste plekken voor een onvergetelijke zonsondergang op Tenerife

Tenerife, een ware droomlocatie voor natuurliefhebbers en liefhebbers van adembenemende panorama’s, biedt enkele van de meest magische zonsondergangen ter wereld. Van de kustlijn tot de bergtoppen en rustige stranden, de zonsondergangen op dit Canarische eiland zijn een ervaring die je niet snel zal vergeten.

Zorg ervoor dat je ten minste één van deze vijf locaties bezoekt tijdens je verblijf op het eiland en bereid je voor op een natuurlijk schouwspel dat je adem zal benemen. Vergeet geen foto’s te nemen!

Waar zijn de beste zonsondergangen op Tenerife te zien?

Los Gigantes – Een majestueus uitzicht

Kustlijn met kliffen en helderblauwe zee.

In het zuidwesten van Tenerife bieden de kliffen van Los Gigantes, die tot 800 meter boven zeeniveau uitstijgen, een spectaculair decor voor een onvergetelijke zonsondergang.

Geniet van het uitzicht vanaf het strand van Los Gigantes of maak een boottocht voor een nog indrukwekkendere ervaring.

El Teide – Boven de wolken

Zonsopgang achter berg met reflectie op water.

Het Teide National Park, een UNESCO Werelderfgoed, is de thuisbasis van de hoogste piek van Spanje, de Teide met 3715 meter hoogte.

Het beklimmen van de Teide om de zonsondergang te bekijken is een unieke ervaring.

Terwijl de zon achter de horizon zakt, reflecteren de veranderende kleuren van de lucht op de vulkanische rotsformaties, wat een spectaculair uitzicht oplevert. Vergeet niet vooraf toestemming aan te vragen (liefst een aantal maanden op voorhand), aangezien het aantal bezoekers beperkt is.

Naast de onvergetelijke zonsondergangen biedt El Teide de mogelijkheid om de sterren te observeren. Lees meer over de sterrenobservatie-ervaringen op El Teide.

Mirador de la Centinela – Een panoramisch genot

Heuvelachtig landschap met terrasvormige velden en vegetatie.

Mirador de la Centinela, gelegen in de gemeente San Miguel de Abona, biedt dit uitkijkpunt een adembenemend panoramisch uitzicht op de zuidkust van Tenerife.

Hier kun je genieten van een zonsondergang met uitzicht op de Atlantische Oceaan en het naburige eiland Gran Canaria.

Mirador de Jardina – Een noordelijk perspectief

Uitzicht op berg en dal bij zonsopgang.

De Mirador de Jardina, in het noorden van Tenerife bij het Anaga gebergte, biedt een unieke plek om de zonsondergang te bewonderen.

Dit verhoogde punt biedt zicht op hoe de zon achter het eiland La Palma zakt, wat zorgt voor een indrukwekkend uitzicht over de oceaan.

Playa de Benijo – Romantiek in de natuur

Kustlijn met bergen en zonsondergang.

Voor wie op zoek is naar een romantische zonsondergang in een natuurlijke omgeving, is Playa de Benijo de perfecte locatie. Gelegen aan de noordoostkust van Tenerife, biedt dit zwarte zandstrand een ontspannen en schilderachtige sfeer. Terwijl de zon ondergaat, kun je genieten van het geluid van de golven en het uitzicht op de rotsen en kliffen die het omringen.

Nog meer zonsondergangen…

Tenerife biedt veel meer dan alleen deze vijf locaties voor het bekijken van zonsondergangen. Elke plek op het eiland heeft zijn eigen unieke charme en schoonheid. Afhankelijk van het seizoen en het weer kan de ervaring op elke locatie variëren, wat elke zonsondergang uniek maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Bedankt Patrick 🙂

  2. Patrick schreef:

    Interessant nieuws op Tenerife vakantie

Ook interessant om weten…