Nieuwe zwemzone van Santa Cruz de Tenerife

Luchtfoto van kustlijn nieuwe zwemzone van Santa Cruz en jachthaven.
Foto: Cope.es

Een frisse duik in de nieuwe zwemzone van Santa Cruz

Santa Cruz de Tenerife staat op het punt een unieke nieuwe attractie rijker te worden: de Zona de Charcos van Valleseco. Inhuldiging gepland op zondag 10 maart om 11u00, markeert deze feestelijke gelegenheid de officiële opening van een vernieuwde toegang tot de zee, grenzend aan het onlangs opgeknapte Playa de Acapulco-El Bloque.

Met een forse investering van meer dan 13,6 miljoen euro, gefinancierd door Puertos de Tenerife, de Canarische regering, het Cabildo en de gemeente, belooft dit project een significant verschil te maken.

Een oase van ontspanning en sport

De nieuwe zwemzone, met een uitgestrektheid van 13.500 vierkante meter plus 350 meter kustlijn, is toegankelijk via voetgangerspaden vanaf de Avenida de Anaga. Dit juweeltje van een bestemming is niet zomaar een strandplek; het is een ware oase met aangelegde zones, aangepaste toiletten en douches, fonteinen die uit de grond lijken te ontspringen, allemaal ontworpen voor het optimale comfort van de bezoekers. Bovendien nodigen de uitgestrekte open ruimtes uit tot sportieve activiteiten of spel, waardoor het een perfecte locatie is voor zowel ontspanning als vermaak.

Het heeft ook twee grote drijvende platforms en duikgebieden op verschillende dieptes, evenals de karakteristieke plassen (charcos) die de traditionele Canarische kustgebieden nabootsen, met als doel veilig en aangepast baden voor alle mensen en leeftijden mogelijk te maken.

Innovatief denken over recreatie

De transformatie van Valleseco’s kustlijn tot een ‘stenen jachthaven’ is een bewijs van innovatief denken op het gebied van stadsontwikkeling en recreatie. Met faciliteiten die zijn aangepast aan alle behoeften, staat deze plek klaar om bewoners en toeristen een nieuwe manier te bieden om van de natuurlijke schoonheid van Tenerife te genieten.

Dit project is een voorbeeld van succesvolle samenwerking waarbij een aanzienlijke investering het potentieel heeft om de lokale economie te stimuleren en de levenskwaliteit van de inwoners van Tenerife te verbeteren.

Meer prachtige attracties in Santa Cruz

De zwemzone is slechts een van de vele prachtige attracties die Santa Cruz te bieden heeft. Bezoekers en inwoners kunnen ook genieten van het Parque García Sanabria, een groene oase in de stad, of de indrukwekkende architectuur bewonderen van het Auditorium van Tenerife, een waar cultuurtempel.

Video van de nieuwe zwemzone van Santa Cruz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…