Verschil epidemiologische gegevens Santa Cruz

Verschil epidemiologische gegevens van Santa Cruz
Verschil in gegevens hoofdstad Santa Cruz

Gezondheidscrisis is voorbij

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 5 mei 2023 een einde verklaard aan COVID-19 als een noodsituatie voor de volksgezondheid van internationaal belang.

Er zijn momenteel geen beperkingen voor reizen naar de Canarische Eilanden.

Het ministerie van Volksgezondheid publiceerde zijn laatste rapport met de indicatoren van de evolutie van de pandemie op 30 juni, nadat op 4 juli het Koninklijk Besluit was goedgekeurd dat de gezondheidscrisis voorbij verklaarde. De gegevens zijn nu opgenomen in het ISCIII-document, dat de situatie van influenza en andere respiratoire virussen volgt.

Verschillende epidemiologische gegevens over de incidentie van Covid-19 in Santa Cruz

Het hanteren van andere criteria verklaart de verschillen tussen de indicatoren van Grafcan en van de Canarische gezondheidsdienst. Hierdoor wordt de hoofdstad Santa Cruz ten onrechte gezien als één van de slechtste leerlingen van de klas.

Er is een aanzienlijk verschil tussen de resultaten van de belangrijkste variabelen naargelang de Grafcan-pagina wordt geraadpleegd of de pagina van de Canarische gezondheidsdienst (SCS). Daarom heeft de burgemeester van Santa Cruz, José Manuel Bermúdez, de regering van de Canarische Eilanden verzocht om beide criteria gelijk te trekken.

Oorzaak verschil epidemiologische gegevens

De oorzaak van deze aanzienlijke discrepantie in de resultaten tussen twee officiële bronnen is de wijze waarop de gevallen worden geregistreerd. Terwijl het SCS de positief getesten aan de gemeenten toekent, wijst Grafcan deze toe volgens het gezondheidscentrum waar de patiënt wordt getest of behandelt. Als dat centrum zich in Santa Cruz bevindt (zoals het ziekenhuis Nuestra Señora de la Candelaria) wordt het bijgeteld bij Santa Cruz, ook al komt de betrokkene uit Santiago del Teide, Puerto de la Cruz of El Tanque

Dit heeft tot gevolg dat de IA14 op de Grafcan-pagina dubbel zo hoog is als op de SCS-pagina, nl. respectievelijk 465,12 tegenover 261,91.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Bedankt André,
    Hou er rekening mee dat met “besmettingen” wordt bedoeld “positief getesten”, waarvan het merendeel geen symptomen heeft.
    Groeten,
    Guy H.

Ook interessant om weten…