Horeca gaat in beroep en vraagt om binnen open te mogen

Horeca gaat in beroep in Tenerife en vraagt om terug open te mogen doen
Horeca gaat in beroep

Horeca gaat in beroep en vraagt om binnen open te mogen

AERO (Asociación de Empresarios, Restauración y Ocio de Tenerife) en Fauca (Federación de Áreas Urbanas de Canarias), beide verenigingen van de horecasector hebben gisteren twee beroepen ingediend bij de administratieve rechtbank tegen het besluit van de regering van de Canarische Eilanden om Tenerife, wegens de toename van het aantal besmettingen, naar alarmniveau 3 te verhogen.

Meer bepaald wordt de TSJC (Tribunal Superior de Justicia) verzocht om de bijlage bij het regeerakkoord (3.2.2.c) van deze week nietig te verklaren. Deze wordt aangevochten omdat de sluiting van horecagelegenheden die geen terras hebben de activiteit van restauratie beperken in Tenerife.

Geen wetenschappelijke basis

Enerzijds wordt erop aangedrongen dat deze regeringsmaatregelen niet door wetenschappelijk bewijs worden gestaafd en dat de regering van de Canarische Eilanden automatisch regels toepast die zijn opgesteld voor een ander scenario dat sterk verschilt van het huidige.

Anderzijds wordt de nadruk gelegd op de enorme schade die vooral zal worden toegebracht aan kleinere ondernemingen, die de meerderheid vormen en die volgens beide verenigingen gedoemd zouden zijn tot ontslag van werknemers en in vele gevallen zelfs tot sluiting.
Zo wordt ook duidelijk gemaakt dat de druk op de IC (intensieve zorgen) thans minimaal is, terwijl het vaccinatieniveau hoog is en het aantal sterfgevallen aanzienlijk is gedaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

 1. Goeiedag,
  Het is moeilijk voor mij om dit te beoordelen. Ik heb geen idee wat jullie van een vakantie verwachten, doch Tenerife is een veelzijdig eiland.
  Ik begrijp dat jullie met 10 personen zijn die niet samenwonen (in België), dit betekent dat jullie in de horeca niet samen aan 1 tafel mogen zitten. Hier lees je de maatregelen voor Tenerife (momenteel alarmniveau 3).
  We wonen hier sinds 2004 en hebben ons nog nooit verveeld en voelen ons hier veilig. Er is genoeg te doen en honger of dorst zul je hier niet lijden ;-).
  Een fijne vakantie,
  Guy H.

 2. bataille schreef:

  geachte

  is het de moeite te vertrekken naar tenerife volgende week 18/07 we zijn met familie van 4 + 3 kinderen en 2 nokels en tante is 10 personen waarvan 5 volledig gevaccineerd en 2 half gevaccineerd

Ook interessant om weten…