Horeca Tenerife binnen open tot 40% capaciteit

Horeca Tenerife binnen open - beeld van een kleurrijke cocktail
Horeca Tenerife binnen 40% open

Horeca mag binnen tot 40% capaciteit benutten in Tenerife

De vergadering woensdagmiddag 30 juni 2021 tussen de verschillende autoriteiten en vertegenwoordigers van de Horeca Tenerife heeft geleid tot het akkoord dat de lokalen binnen met een capaciteit van 40% mogen openen.

Dit werd gemeld door de voorzitter van de regering van de Canarische EilandenÁngel Víctor Torres, die ook meedeelde dat binnen slechts 4 personen per tafel mogen samenzitten.

Ook zei Ángel Víctor Torres dat de capaciteit binnen 50% mag zijn indien ten minste 10% van de klanten gevaccineerd zijn. In dat geval mag men met 6 aan tafel. Terrassen mogen tot 75% capaciteit benutten.

De sluiting van de horeca wordt 00u00 en deze maatregelen worden morgen door de Raad van Bestuur bekrachtigd.

De president van de Canarische Eilanden heeft eraan toegevoegd dat het noodzakelijk is strenge sanitaire maatregelen te nemen in de horecagelegenheden. Bovendien zei hij dat er een register moet zijn van personen die binnen komen eten of drinken, om indien nodig aan track & tracing te kunnen doen.

Volksgezondheid zal sancties opleggen aan de inrichtingen die, op het moment dat zij daartoe worden verplicht, de gegevens van de personen niet verstrekken.

Ángel Víctor Torres zei dat de situatie zorgwekkend is en vraagt maximale waakzaamheid. Ook zullen alle agenten van de verschillende politie-eenheden hun werk uiterst zorgvuldig uitvoeren om de besmettingen te verlagen.

Vandaag was geen goede dag met bijna 300 positief getesten op de Canarische Eilanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…