Wat is open op Witte Donderdag op Tenerife?

Shoppen op Witte Donderdag op Tenerife - Vrouw draagt winkeltassen.

Feestdag met nationaal karakter

Witte Donderdag, dit jaar op 28 maart, is een “onvervangbare” feestdag, wat betekent dat het niet gewijzigd of aangepast kan worden door de autonome gemeenschappen, die hun eigen vrije dagen bepalen op basis van hun arbeidskalender.

Volgens de Order van 27 juni 2011 van het Ministerie van Werkgelegenheid, Industrie en Handel van de regering van de Canarische Eilanden, hebben commerciële vestigingen binnen de zogenaamde Zones met veel toeristische aantrek, volledige vrijheid om de dagen en uren te bepalen waarop ze open zijn voor het publiek.

Voor de horecasector wordt toegestaan dat de sluitingstijd van terrassen met een uur wordt verlengd ten opzichte van de rest van de gemeente, zowel in de winter als in de zomerperiode.

Wat is er open op Witte Donderdag in Tenerife?

Naast gezondheidswerkers, politieagenten, brandweerlieden of beveiligingsagenten, zullen ook andere werknemers aan het werk gaan op Witte Donderdag.

  • Apotheken: Dienstdoende apotheken blijven service bieden, evenals die welke aankondigen dat ze 365 dagen per jaar open zijn. Een volledige lijst per gemeente kan je vinden onderaan deze pagina.
  • Bakkerijen: Recent opgerichte franchises op het eiland, zoals El horno de pan of El rincón del pan, zullen hun deuren openen op Tenerife op Witte Donderdag. Dit geldt ook voor kleinere etablissementen die brood en aanverwante producten verkopen.
  • 24-uurs winkels: Deze winkels, die kleine supermarkten zijn, zullen ook open zijn.
  • Bars en cafetaria’s: Het is aan de eigenaren om te beslissen of ze open gaan op deze feestdag, aangezien de toestroom naar restaurants toeneemt.
  • Benzinestations: Vergelijkbaar met apotheken. Niet allemaal zijn open, maar velen bieden hun diensten aan op een dag waarop weinig winkels open zijn.
  • Winkelcentra: Shopping centra, zoals Siam Mall of Rosa Center in het zuiden van het eiland, of het Martiánez Winkelcentrum in Puerto de la Cruz, zijn bijna het hele jaar door geopend. Ook Meridiano, La Villa, Añaza, Mediamarkt, Nivaria Center, of El Corte Inglés zullen open zijn van 10u00 tot 22u00.
  • Supermarkten: Deze zullen open zijn op Witte Donderdag, omdat ze niet twee dagen achter elkaar gesloten kunnen blijven omdat ze worden beschouwd als een essentiële dienst. Mercadona, Hiperdino, Alcampo, Carrefour, Aldi, en Lidl hebben aangekondigd dat ze op 28 maart in ieder geval de voormiddag zullen geopend zijn.

Het is het meest handig om de actuele informatie op hun websites te zoeken en de openingstijden te raadplegen, aangezien hoewel het winkelcentrum zijn deuren opent, niet alle winkels dat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…