Wat is er open op Goede Vrijdag in Tenerife?

Wat is er open op Goede Vrijdag in Tenerife - Vrolijke vrouw houdt kleurrijke handtassen vast.

Feestdag met een bijzondere status

Goede Vrijdag, dit jaar vallend op 29 maart, is een “niet-vervangbare” feestdag, wat inhoudt dat deze niet door de autonome regio’s kan worden verschoven of aangepast. Het is een van de meest betekenisvolle feestdagen van het jaar. Velen grijpen deze dag aan voor een lang weekendje weg. In Spanje, en specifiek op Tenerife, is het aantal geopende zaken beperkt vanwege de nationale feestdagstatus van Goede Vrijdag.

Volgens de Orde van 27 juni 2011 van het Ministerie van Werkgelegenheid, Industrie en Handel van de Canarische Eilanden, hebben commerciële vestigingen binnen de zogenoemde gebieden met grote toeristische toestroom volledige vrijheid om hun openingstijden te bepalen.

Voor de horecasector is bepaald dat de sluitingstijd van terrassen met een uur mag worden verlengd ten opzichte van de rest van de gemeente, zowel in de winter als in de zomerperiode.

Wat is er open op Goede Vrijdag in Tenerife?

Naast gezondheidswerkers, politieagenten, brandweerlieden of beveiligingspersoneel, zullen ook andere werknemers op vrijdag 29 maart aan het werk zijn.

  • Apotheken van wacht: Bepaalde apotheken bieden diensten aan, inclusief die welke 365 dagen per jaar open zijn. Een volledige lijst per gemeente is te vinden onderaan de pagina van deze link.
  • Bakkerijen: Recent geopende franchisebakkerijen op het eiland, zoals El Horno de Pan of El Rincón del Pan, en kleinere winkels gespecialiseerd in de verkoop van brood en afgeleide producten, zullen hun deuren openen.
  • 24-uurswinkels: Deze kleine supermarkten zijn doorgaans open.
  • Bars en cafés: Eigenaren kunnen zelf beslissen of ze open gaan op deze feestdag, gezien de toename van restaurantbezoekers.
  • Tankstations: Net zoals de apotheken zijn niet alle open, maar velen bieden hun diensten aan op een dag waarop de anderen gesloten zijn. Het is aan te raden te controleren welke diensten beschikbaar zijn op 29 maart.
  • Winkelcentra: In toeristische gebieden mogen vestigingen open zijn, zoals Siam Mall, The Duke Shops, El Galeón Outlet of Rosa Center in het zuiden van het eiland, of Centro Comercial Martiánez in Puerto de la Cruz.
  • Supermarkten: In toeristische gebieden zullen sommige winkels hun deuren openen, o.a. TuTrébol, evenals HiperDino en SuperDino. Mercadona blijft gesloten.

Het wordt aanbevolen om de actuele informatie op hun websites te raadplegen voor openingstijden, aangezien niet alle winkels binnen een winkelcentrum mogelijk open zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…