De 8 ToDo’s tijdens het Carnaval van Santa Cruz

Carnavalsposter en Dansfeest in Santa Cruz

Dit artikel biedt een overzicht van de hoogtepunten van het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife, een evenement dat bol staat van traditie, cultuur en ongekend plezier. Elk van deze acht activiteiten biedt bezoekers de kans om de unieke sfeer van dit wereldberoemde festival te ervaren.

De 8 Todo’s Carnaval Santa Cruz (en één om te mijden)

Het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife staat bekend als een van de meest indrukwekkende ter wereld. Tijdens deze feestperiode in de maand februari transformeren de straten van Santa Cruz naar een magische wereld vol fantasie en kleur.

Het evenement omvat een breed scala aan wedstrijden, activiteiten, vermaak en vooral veel dans.

Hieronder acht essentiële ervaringen die je niet mag missen als je het maximale uit dit Carnavalfeest wil halen, plus één tip om te vermijden.

Spectaculaire openingsparade van het Carnaval

De openingsparade van het Carnaval, die dit jaar op vrijdag 9 februari om 20u00 op de Plaza de la República Dominicana van start gaat, is het officiële begin van het straatfeest.

Deze betoverende nachtelijke parade, die zich een weg baant door de belangrijkste straten van Santa Cruz, is een explosie van fantasie. Aan het hoofd van de parade bevinden zich de muziekgroepen en comparsas van dit jaar, waarbij je de adembenemende kostuums van de carnavalskoninginnen en voornaamste finalisten kunt bewonderen.

Murgas op straat

Als je het murgas-concours in het Recinto Ferial hebt gemist, heb je op zondag 11, dinsdag 13 en zondag 18 februari om 11u00 op de Plaza del Príncipe nog een kans om deze dansgroepen te zien optreden.

Bezoek de Kermis tijdens Carnaval

Carnavalskermis Santa Cruz de Tenerife

De Carnavalskermis, met attracties zoals de crazy cars, de stieren en het reuzenrad, is een essentieel onderdeel van het feest, zowel voor volwassenen als voor kinderen, waarbij de laatsten er het meest van genieten.

Zoek het beste Kostuum

Of je nu in groep of alleen gaat, een origineel en fantasievol kostuum is onmisbaar tijdens het carnaval en zorgt voor maximale vreugde en plezier.

Degusteer een “Papona”

Papona een gevulde gepofte aardappel, ingrediënten zelf te kiezen!

Een ‘papona’, ofwel een gevulde gepofte aardappel, is een van de meest typische gerechten van het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife.

Het is de perfecte snack na een lange nacht dansen of in de late namiddag, ondanks de recente controverse over de prijsstijging naar 7 euro.

Carnaval overdag – Carnaval de Día

Op zondag 11 en zaterdag 17 februari vanaf 13u00 komt Santa Cruz tot leven met het traditionele Carnaval overdag (Carnaval de Día), compleet met live muziek, DJ’s en volop vermaak voor gezinnen die de kleintjes willen verkleden en genieten van het feest op straat.

Begrafenis van de Sardine

Begrafenis van de Sardine einde Carnaval Santa Cruz

De nostalgische Begrafenis van de Sardine vindt plaats op woensdag 14 februari om 22u00 aan de Calle Juan Pablo II.

Waarbij het carnaval met een ceremonie en de verbranding van een gigantische sardine wordt afgesloten, symbolisch voor het einde van de festiviteiten.

Vermijd Plaza Weyler dit jaar

Afspreken op de Plaza Weyler, normaal een populair carnavalstrefpunt, zal dit jaar bijna onmogelijk zijn vanwege de werkzaamheden aan de centrale fontein. De plaza zal een te mijden plek zijn tijdens het Carnaval dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…