Criminaliteit in Masca

Criminaliteit in Masca - foto bergdorpje Masca

Criminaliteit in Masca wekt onrust bij de inwoners

De burgemeester van Buenavista, Eva García, heeft onlangs overleg gehad met de ondergedelegeerde van de regering, Jesús Javier Plata, om de toenemende diefstallen in het gebied aan te pakken.

Met name in het dorpje Masca en op verschillende locaties langs de kustlijn. Deze feiten veroorzaken een klimaat van groeiende bezorgdheid onder de bevolking.

Hoewel Buenavista del Norte een toename van toeristen ziet, brengt dit ook negatieve gevolgen met zich mee. Er vinden met name diefstallen uit voertuigen plaats, vooral gericht op deze toeristen. De incidenten concentreren zich in gebieden zoals Masca en de zwemzones van de gemeente.

Lokale inwoners en handelaars ongerust over inbraakgolf

Naast diefstallen uit voertuigen, zijn er ook meldingen van inbraken in woningen en winkels. Deze zorgen voor een gevoel van onveiligheid en maatschappelijke onrust. Dit staat haaks op het imago van een gastvrije en veilige gemeenschap, wat Buenavista del Norte graag uitstraalt.

Tips voor toeristen

Voor toeristen is het belangrijk om alert te zijn en enkele voorzorgsmaatregelen te nemen:

  • Laat geen waardevolle spullen zichtbaar in de auto achter.
  • Sluit de wagen goed af en gebruik indien mogelijk een autoalarm of stuurslot.
  • Parkeer op goed verlichte en bij voorkeur bewaakte parkeerplaatsen.
  • Wees alert op verdachte activiteiten en meld dit bij de lokale autoriteiten.

Oproep tot verhoogde waakzaamheid en samenwerking

De burgemeester en de gedelegeerde benadrukken de noodzaak voor meer acties in dit gebied. Dit omvat het verhogen van de diensten van de Guardia Civil in Buenavista del Norte en essentieel is de samenwerking met de lokale politie.

Ontdek ook andere prachtige bezienswaardigheden in de regio, zoals El Teide en Barranco del Infierno.

Deze samenwerking en coördinatie is fundamenteel en vergemakkelijkt de uitwisseling van informatie, middelen en strategieën om preventie en respons op de criminaliteit te optimaliseren.

Inzet voor gemeenschappelijke veiligheid

Er is ook een bereidheid getoond om nauw samen te werken met de lokale overheid om te voldoen aan de verwachtingen van de burgers. De focus ligt op het aanpakken van de veiligheidsproblemen die hen bezighouden.

Terwijl criminaliteit een zorg is, is er ook positief nieuws, zoals de recente afronding van de Masca kloof.

Deze situatie in Buenavista del Norte, vooral in Masca, weerspiegelt een groeiend probleem in toeristische gebieden waar de toename van bezoekers soms leidt tot een stijging van de criminaliteit. Het is belangrijk dat zowel lokale autoriteiten als toeristen zich bewust zijn van deze problemen en samenwerken om een veilige en gastvrije omgeving te behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…