Foodtruck GoXO komt naar Tenerife

Foodtruck GoXO van 3-sterrenchef Dabiz Muñoz
Foto: Berto Tabares

Grote opening maandag 17 april

GoXO houdt zijn grote opening op maandag 17 april om 13u00 op de Plaza de El Corte Inglés te Santa Cruz.

Foodtruck van Dabiz Muñoz, 3-sterrenchef komt naar Santa Cruz

Na zijn succes in Las Palmas de Gran Canaria, waar GoXO tijdens Carnaval aanwezig was, zal de foodtruck van Dabiz Muñoz binnenkort op Tenerife arriveren.

Foodtruck GoXO wachtrij

Het publiek op Tenerife zal kunnen genieten van een menu met enkele van GoXO’s meest succesvolle streetfoodgerechten, van hamburgers tot aardappelen en desserts. In Las Palmas de Gran Canaria veroorzaakte GoXO een sensatie, met een beperkt menu, maar wel een dat de inwoners van Gran Canaria fascineerde.

Zeven 3-sterrengerechten

De fijnproevers konden zeven verschillende gerechten van het menu van Dabiz Muñoz proberen, waaronder drie hoofdgerechten, een bijgerecht en drie desserts. Als u op zoek bent naar iets stevig, is de eerste optie de Yakisoba Burger, een dubbel “gerijpte” rundvleesburger met Gouda kaas en romige Yakisoba noedels met wereldpeper, miso en perigourdine saus van zwarte truffel. De prijs voor dit gerecht is 15,50 euro.

De foodtruck van Dabiz Muñoz is van 17 april tot 28 mei aanwezig op het Plaza del Corte Inglés in Santa Cruz (volgens Atlántico Hoy), open vanaf 13u00 tot 23u00.

Via het officiële Instagram account van het restaurant kunnen volgers op de hoogte blijven van de menu’s en nieuwigheden die de foodtruck aanbiedt.

Wat de desserts betreft, presenteerde GoXO in Gran Canaria de Fluide chocolade cake, gemaakt van Belgische donkere chocolade (70%) en gevuld met crème doordrenkt met melk van caramel met een vleugje slagroom en vanille-yuzu; prijs 10 euro. Evenals de XO Wafel met yoghurt en kokosroom, gezouten caramelsaus en krokante ananas aan 9 euro.

Tip: als je op restaurant gaat, vraag dan als typisch Canarisch dessert naar een Polvito Uruguayo

Dabiz Muñoz, beste kok ter wereld

Dabiz Muñoz werd afgelopen september verkozen tot “beste chef ter wereld”, nadat hij voor het tweede jaar op rij de eerste plaats in de Top 100 van “The Best Chef Awards 2022” had gewonnen.

De bedenker van DiverXO behield zijn titel in dit klassement, dat werd samengesteld door de stemming van 350 chefs en professionals uit de sector. Naast deze titel won de in Madrid geboren chef twee andere prijzen, het beste restaurant van Madrid en de beste chef-kok verkozen door de professionals.

Welke gerechten worden aangeboden door GoXO?

Op Gran Canaria werd het menu van GoXO – bestaande uit drie hoofdgerechten, een bijgerecht, drie desserts en twee alcoholische dranken – met groot enthousiasme ontvangen. Naar alle waarschijnlijkheid zal op Tenerife hetzelfde menu worden aangeboden.

GoXO hoofdgerechten

  • Yakisoba Burger – Met gerijpt rundvlees, Goudse kaas, romige Yakisoba noedels met wereld pepers, miso en perigourdine saus van zwarte truffel. 15,50 euro.
  • Chili Brioche met XO Rundvlees – Met gerijpte runderragout en chorizo de Leon, zwarte bonen, tatemado poblano chili met Mac&Cheese en gebakken tortillachips. 14 euro.
  • Pepperoni Pizza Burger – Cheeseburger met gerijpt rundvlees, chorizo, mozzarella, rucola pesto en Cherry tomaat margherita pikante saus. 15,50 euro.
  • Garnituur – XO aardappelen. Met truffel- en jalapeñomayonaise en licht pikante aardbeienketchup. 4,50 euro.

GoXO desserts

  • Fluide Chocolade cake – Belgische donkere chocolade (70%) gevuld met crème doordrenkt met melk van caramel met een vleugje slagroom en vanille-yuzu. 10 euro.
  • La Pedroche taart – verse kazen en parmezaanse kaas. Crackers met boter, toast en sichuan peper. 10 euro.
  • XO Wafel – Romige yoghurt en kokos, geroosterde karamelsaus en knapperige ananas. 9 euro.

GoXO dranken

  • Nippon Shiso Mojito – Sake, yuzu, witte rum en verse groene shiso bladeren. 12,50 euro.
  • Mezcal Thaise Margarita – Gedroogde citroengras jalapeños, limoen, kafferlimoen. 12,50 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…