Luchthaven Tenerife Zuid een van de beste ter wereld

Luchthaven Tenerife Zuid - Luchthaven Tenerife Sur - TFS

Luchthaven Tenerife Zuid (TFS) scoort een gemiddelde van 7,24 in de nieuwe AirHelp ranking

De luchthaven Tenerife Zuid is dit jaar voor de eerste keer opgenomen in de jaarlijkse AirHelp Score ranking van 2024, die de beste luchthavens ter wereld beoordeelt. De luchthaven komt binnen op plaats 189 van de internationale lijst, met een gemiddelde score van 7,24. Deze score is gebaseerd op een 7,1 voor punctualiteit van vluchten, een 7,7 voor passagiersperceptie en een 7,1 voor het aanbod van restaurants en winkels.

De hoge notering van Tenerife Zuid onderstreept de kwaliteit en goede service van deze populaire luchthaven. Met een recent geopende Food Market van maar liefst 424 m2 en een uitgebreid aanbod aan 15 nieuwe winkels weet de luchthaven bezoekers tevreden te stellen.

Andere Spaanse luchthavens die tot de wereldtop behoren

Verschillende andere Spaanse luchthavens hebben ook een plek veroverd in de ranking van beste luchthavens wereldwijd:

  • Bilbao: plaats 29 (algemene score 8,03)
  • Madrid-Barajas Adolfo Suarez: plaats 50 (7,92)
  • Ibiza: plaats 78 (7,77)
  • Barcelona: plaats 89 (7,73)
  • Sevilla: plaats 98 (7,68) – nieuw in de lijst dit jaar
  • Valencia: plaats 103 (7,67)
  • Palma de Mallorca: plaats 122 (7,57)
  • Alicante: plaats 148 (7,45)
  • Málaga: plaats 179 (7,29)

Ruimte voor verbetering voor Europese luchthavens

Hoewel de Europese passagiersrechten volgens verordening 261/2004 zeer uitgebreid zijn, is deze alleen effectief bij het voorkomen van vertragingen van meer dan 3 uur.

AirHelp houdt echter al rekening met vertragingen vanaf 15 minuten. Hierdoor scoren Europese luchthavens niet altijd even goed in vergelijking met bijvoorbeeld luchthavens in Brazilië en Japan, waar meer dan 80% van de vluchten exact op tijd vertrekt.

Methodologie achter de ranking

Bij het samenstellen van de ranglijst kijkt AirHelp naar de punctualiteit (60%), passagiersbeoordelingen (20%) en de kwaliteit van horeca en winkels (20%). De gegevens zijn voornamelijk verkregen via het dataplatform van AirHelp, dat meer dan 4.000 luchthavens wereldwijd opvolgt, en door middel van ervaringen van 17.000 passagiers uit meer dan 60 landen. De prestaties van luchthavens zijn geanalyseerd over de periode van 1 mei 2023 tot en met 30 april 2024. Bron

Over AirHelp – dé expert in passagiersrechten

AirHelp is ’s werelds grootste bedrijf gespecialiseerd in het beschermen van de rechten van vliegtuigpassagiers. Met een toegewijd team van meer dan 400 professionals, biedt AirHelp sinds 2013 hulp aan reizigers in 19 verschillende talen. Hun missie is om passagiers te helpen compensatie te krijgen waar ze recht op hebben bij verstoorde vluchten, volgens de geldende regelgeving zoals EU-verordening 261/2004.

Of het nu gaat om vluchtvertragingen van meer dan 3 uur, annuleringen, gemiste aansluitingen door een vertraagde vlucht, overboeking, instapweigering of problemen met bagage – AirHelp’s expertteam staat klaar om reizigers bij te staan. Dankzij hun uitgebreide juridische netwerk in meer dan 35 landen, zijn ze in staat om zelfs de meest onwillige luchtvaartmaatschappijen aan te pakken.

Ondertussen heeft AirHelp al meer dan 2,3 miljoen passagiers geholpen om de compensatie te krijgen die ze verdienen. En dat op een no cure, no pay basis – geen vergoeding voor AirHelp, geen kosten voor de passagier. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…