Siam Park opnieuw uitgeroepen tot beste waterpark

Siam Park beste waterpark van de wereld voor de 10de keer

Siam Park beste waterpark ter wereld in 2024

Voor het tiende jaar op rij is Siam Park op Tenerife door Tripadvisor benoemd tot het beste waterpark ter wereld. Dit iconische attractiepark aan Costa Adeje staat bovenaan de lijst van Best Waterparks in de Traveller’s Choice Awards Best of the Best 2024.

Toonaangevende positie dankzij topkwaliteit

Slechts 1% van de acht miljoen bedrijven op Tripadvisor komt in aanmerking voor de felbegeerde Best of the Best onderscheiding. Siam Park weet deze toppositie al tien jaar te behouden dankzij strenge selectiecriteria. Zo moet het park vrij zijn van veiligheidsincidenten, uitblinken in klantvriendelijkheid zonder enige vorm van discriminatie en transparant zijn in de beoordelingen.

Bezoekers roemen in hun reviews met name de hoge kwaliteit, spectaculaire attracties en de uitgebreide schaduwplekken door de weelderige begroeiing. Gemiddeld scoort Siam Park vijf sterren bij Tripadvisor, dé reiswebsite waar miljoenen reizigers hun ervaringen delen om anderen te helpen bij het plannen van een trip.

Constante vernieuwing als basis voor succes

Sinds de opening in 2008 heeft dit ‘Kingdom of Water’ al bijna 14 miljoen bezoekers mogen verwelkomen. Naast toeristen weten ook veel eilandbewoners het park te vinden, mede dankzij 50% korting voor lokale bezoekers.

Een belangrijke reden voor dit aanhoudende succes is de constante vernieuwing. Elk seizoen verrast Siam Park met innovatieve attracties, waarbij de nieuwste technieken worden toegepast. Zo werd de onlangs geopende attractie Saifa al uitgeroepen tot beste nieuwe attractie door de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA).

Magische avonden tijdens Siam Night

In juli en augustus kun je ook ’s avonds terecht in het waterpark voor Siam Night. Van dinsdag tot en met zaterdag zijn de attracties geopend van 20u00 tot 00u00. Met speciale verlichting, een live DJ bij het strand en spectaculaire licht-, rook- en lasereffecten bij de attracties beleef je het park op een compleet nieuwe manier. Ook tijdens Siam Night geldt 50% korting voor lokale bezoekers en is er geen leeftijdsbeperking.

Om het park goed bereikbaar te maken vanuit het hele eiland, rijden er op woensdag en zaterdag bussen vanuit diverse opstapplaatsen in zowel het noorden als zuiden van Tenerife. Bron

Belangrijke tips

  • Vergeet niet om zonnebrandproducten mee te nemen, ook al biedt het park veel schaduwplekken. De zon op Tenerife is krachtig, zeker in de zomer.
  • Kom je met kleine kinderen? Bij de ingang zijn (gratis) zwemvesten verkrijgbaar voor extra veiligheid. Er zijn ook speciale peuterbaden en glijbanen voor de allerkleinsten.
  • Tickets kun je het beste van tevoren online reserveren om wachtrijen bij de kassa te vermijden, zeker in het hoogseizoen. Op de website vind je ook actuele openingstijden en prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…