Saifa, bekroond als beste attractie van 2023

Safia beste attractie 2023

Saifa, beste attractie van 2023

Siam Park heeft met zijn attractie Saifa de felbegeerde Brass Ring Award in de wacht gesleept als beste wateractiviteit van het jaar 2023. Uitgereikt door de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA), markeert deze onderscheiding Saifa als de ultieme waterattractie.

Een prestatie die het resultaat is van de samenwerking tussen Siam Park, wereldwijd erkend als het beste waterpark door TripAdvisor, en de gerenommeerde waterglijbaanfabrikant ProSlide.

Een ongeëvenaard spektakel

Saifa, wat ‘bliksem’ betekent in het Thais, is een indrukwekkende glijbaan van 614 meter die vol zit met sensaties, emoties en een aaneenschakeling van adrenaline.

Sinds de opening in 2008 heeft Siam Park zich altijd gericht op het verrassen van bezoekers met attracties die andere parken niet kunnen bieden. Met Saifa hebben ze opnieuw de lat hoger gelegd en een nieuwe standaard voor de industrie neergezet. Met meer dan 30 meter hoogte en twee glijbanen van elk meer dan 300 meter, belooft Saifa een opwindende rit vol centrifugale versnelling, scherpe bochten, steile afdalingen en opwaartse stoten, allemaal prachtig geïntegreerd in het bergachtige landschap van Siam Park.

Een samenwerking van Siam Park met ProSlide

Saifa is het resultaat van de creatieve samenwerking tussen Siam Park en ProSlide, waarbij Rick Hunter, de eigenaar van ProSlide, samen met de familie Kiessling deze uitzonderlijke attractie heeft ontworpen.

Het combineert twee innovatieve producten van ProSlide: de Flying Saucer en de RocketBLAST, waardoor bezoekers een unieke ervaring beleven vol snelheid, adrenaline en plezier.

Bestel nu online je entree voor Siam Park.

Een rit vol snelheid en adrenaline

Met meer dan 600 meter lengte op twee banen begint Saifa met een steile afdaling, gevolgd door een reeks bochten die bezoekers omhoog katapulteren. Daarna volgt een sectie met krachtige waterinjecties die deelnemers door meerdere tunnels stuwen. Na een opwindende reis eindigt de glijbaan met een spectaculaire plons in een groot zwembad.

Een wereld van plezier in Siam Park

Saifa, als een van de topattracties van Siam Park, ging deze zomer in première. Het park, geïnspireerd op de Thaise cultuur, biedt prachtige decoraties en weelderige vegetatie, inclusief de grootste Thaise architecturale representatie buiten het koninkrijk.

Naast Saifa kunnen bezoekers genieten van andere opwindende glijbanen zoals “Tower of Power”, “Dragon”, “Kinnaree” of “Singha“. Ook de “Wave Palace”, ’s werelds grootste golfslagbad met golven tot vier meter hoog, staat garant voor avontuur en plezier in het Water Kingdom.

Een veel bekroond waterpark

De Brass Ring Award is niet de eerste erkenning voor Siam Park. Het waterpark is negen keer op rij uitgeroepen tot het beste waterpark ter wereld door TripAdvisor-gebruikers en heeft twaalf keer de European Star Award ontvangen als het beste waterpark van Europa, toegekend door Kirmes & Park Revue, de toonaangevende publicatie op het gebied van beoordeling van themaparken. Met Saifa als beste attractie, bevestigt Siam Park opnieuw zijn positie als een wereldleider in waterattracties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…