Masca kloof heropent zomer 2019 ?

Masca kloof heropent in maart 2019

Mascakloof heropent zomer 2019 ??

In dit artikel lees je dat tot zeker zomer 2019 de kloof van Masca gesloten zal zijn, welke aanpassingswerken er moeten gebeuren en waarom de Masca kloof gesloten werd.
Ook maak je kennis met een aanbod van avontuurlijke wandelingen.

 ?De bekende en prachtige Masca kloof heropent (waarschijnlijk) zomer 2019. Althans dat is de bedoeling van de overheid.

De Masca kloof werd voor het publiek gesloten in februari 2018.

Update april 2019

Volgens een bericht in de krant El Día van 13 april 2019 zou de kloof van Masca niet openen vóór augustus 2019

Laatste update van de werkzaamheden aan de Masca kloof

Nadat de Eva María García Herrera, burgemeester van Buenavista del Norte (de gemeente waar Masca is gevestigd) de Masca kloof heeft bezocht, kwam er een officiële update in verband met de veiligheidswerken aan de barranco van Masca.

Helaas geen echt goed nieuws.

Hoewel reeds heel wat verbeteringswerken werden uitgevoerd, is men nog niet eens begonnen aan de steiger aan het strand.

Het gevolg is dat de voorziene heropening van maart 2019 wordt verschoven naar zomer 2019, maar dit is onder voorbehoud…

Ook werd bevestigd dat de toegang tot de kloof van Masca betalend zal zijn én enkel met het openbaar vervoer te bereiken is. 

Aanpassingswerken

Eerst zullen er verschillende aanpassingswerken moeten gebeuren om de veiligheid van de wandelaars te garanderen. Betere signalering, veiliger maken van de wandelpaden, installeren van drie controlepunten langs de wandelroute en verbeteren van de algemene toegankelijkheid. Tegelijkertijd wordt er een systeem opgezet voor de toegangscontrole, te vergelijken met dat van de Barranco del Infierno (Adeje).

Lees verder onder de foto’s


Boek deze avontuurlijke wandelingen nu

 

Woensdag 12 september werd het budget van 850.000 euro hiervoor goedgekeurd. De duur van de werken wordt geschat op zes maanden en word uitgevoerd door het bedrijf Tragsa.

De voorziene startdatum van de werken is maandag 17 september, dit werd bevestigd tijdens een vergadering met burgemeester Eva García.

Tegelijkertijd worden de volgende prioritaire werken ook aangevat, nl. een voetgangerspad van La Piedra tot El Turrón, en uitvoering van het “Plan Especial de Masca” voor het regelen van de parkeerplaatsen.

Het vervoer met privé wagens of grote autobussen wordt beperkt en het gebruik van het openbaar vervoer wordt bevorderd, met het oog op een duurzame exploitatie en bescherming van dit natuurgebied.

Een speciale “Bono” zal worden voorzien om tegen voordelige prijzen met openbaar vervoer Titsa of per taxi naar Masca te rijden.

Waarom werd de kloof van Masca gesloten?

De Barranco van MascaDe barranco van Masca, één van de grootste toeristische attracties van het eiland, werd gesloten voor het publiek naar aanleiding van schade aan de pier die naar het strand leidt. Alhoewel deze pier al werd hersteld, mag deze momenteel enkel worden gebruikt in noodgevallen en niet door toeristen.

Een andere reden zijn de verschillende ongevallen in het verleden. Onervaren wandelaars of bezoekers met ongeschikte kledij, zoals teenslippers.

Ook was er een groepje Duitse toeristen, die niettegenstaande een oranje weer-alarm en waarschuwing van een lokale herder, toch door de kloof van Masca wandelden. Met als gevolg dat het groepje de nacht moest doorbrengen in een grot bij het strand, waar ze uiteindelijk de volgende dag konden gered worden door de hulpdiensten.

Later die dag zag de herder nog meer wandelaars in het ravijn…

Daarom kondigden de autoriteiten in de daaropvolgende week de sluiting aan van de Barranco van Masca en dit totdat er maatregelen worden genomen om alles veiliger te maken.

Men kan makkelijk deze groep wandelaars de schuld geven voor de sluiting van de kloof van Masca. Hun acties waren onverantwoord en niet iets dat men zou verwachten van ervaren wandelaars.
Maar zelfs ervaren wandelaars onderschatten de moeilijkheid van deze ravijn en ook de weersomstandigheden in Tenerife.
Deze groep wandelaars waren slechts de laatsten in een lange rij, die uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor de sluiting van de Barranco van Masca.

7 Responses

 1. Guy schreef:

  Dag Gino,
  Tot op heden is de Masca kloof nog steeds gesloten, vanaf er nieuws is lees je het op deze blog en ook op onze Facebook pagina.
  Vriendelijke groeten,
  Guy H.

 2. Gino schreef:

  Is de Masca kloof nog steeds gesloten ?
  groeten, Gino

 3. Guy schreef:

  Dag Vinny,
  Masca is nog steeds gesloten, vanaf er nieuws komt lees je het op deze blog en ook op onze Facebook pagina.
  We duimen!
  Groeten,
  Guy

 4. Vinny schreef:

  Is de Masca kloof nog steeds gesloten ?
  Wij hopen dat deze begin september open is zodat we de wandeling kunnen doen.

 5. Guy schreef:

  Hallo,

  Moeilijk om een exacte datum te voorspellen, meestal duurt het langer dan voorzien.
  In ieder geval als de Masca kloof terug voor het publiek toegankelijk is, lees je dat zeker op deze blog en de Facebookpagina.

  Veel succes,
  Guy

 6. janssens schreef:

  Wij zijn vanaf 13 maart in tenerife . Zou de mascakloof dan al terug open zijn ?

 1. vrijdag 18 januari 2019

  […] vervolgens de magie van het dorpje Masca en geniet van het fantastische zicht op La Gomera. Met slechts 120 inwoners was Masca de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *