Masca steiger wordt gebouwd

Masca steiger wordt aangelegd
Bouwen Masca steiger (foto TenerifeWeekly)

Bouwen aanlegsteiger Masca

De werkzaamheden voor de verbetering en aanpassing van de Masca steiger zijn beginnen.
Het bedrijf waaraan de opdracht is toegewezen bereidt het terrein voor om de geprefabriceerde onderdelen te installeren.

Na deze werken zullen de wandelaars van de kloof van Masca per boot kunnen worden opgepikt en zodoende hoeft men niet de heen- én terugweg van de kloof te doen.

De werkzaamheden aan de Masca steiger zijn onlangs begonnen. Volgens het Cabildo Insular de Tenerife is de maand september het meest gunstige om de werken aan te vatten, omdat de zee in deze tijd van het jaar rustiger is.

Beginnen met betonblokken

Het voorbereiden gebeurt met prefab onderdelen in de vorm van een dijk, die als bescherming van de steiger zullen dienen. Er worden zesenveertig blokken geplaatst (de lichtste wegen 5 ton en de zwaarste 11 ton).

Om deze manoeuvres uit te voeren, is een soort platform, ponton genaamd, ingezet vanuit de haven van Granadilla. Het ponton is voor de steiger aangelegd. Bovenop dit platform staat een kraan die de blokken grijpt en ze in de juiste positie plaatst om de steiger te beschermen.

Het ponton ligt al in Masca en volgens officiële bronnen zal het bouwbedrijf twee tot drie weken nodig hebben om de betonblokken te plaatsen. Alle werkzaamheden worden vanaf het water uitgevoerd.

Voor de werkzaamheden ter verbetering en aanpassing van de Masca steiger is meer dan anderhalf miljoen euro uitgetrokken. De werkzaamheden zullen zes maanden in beslag nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.