Masca steiger wordt gebouwd

Masca steiger wordt aangelegd
Bouwen Masca steiger (foto TenerifeWeekly)

Bouwen aanlegsteiger Masca

De werkzaamheden voor de verbetering en aanpassing van de Masca steiger zijn beginnen.
Het bedrijf waaraan de opdracht is toegewezen bereidt het terrein voor om de geprefabriceerde onderdelen te installeren.

Na deze werken zullen de wandelaars van de kloof van Masca per boot kunnen worden opgepikt en zodoende hoeft men niet de heen- én terugweg van de kloof te doen.

De werkzaamheden aan de Masca steiger zijn onlangs begonnen. Volgens het Cabildo Insular de Tenerife is de maand september het meest gunstige om de werken aan te vatten, omdat de zee in deze tijd van het jaar rustiger is.

Beginnen met betonblokken

Het voorbereiden gebeurt met prefab onderdelen in de vorm van een dijk, die als bescherming van de steiger zullen dienen. Er worden zesenveertig blokken geplaatst (de lichtste wegen 5 ton en de zwaarste 11 ton).

Om deze manoeuvres uit te voeren, is een soort platform, ponton genaamd, ingezet vanuit de haven van Granadilla. Het ponton is voor de steiger aangelegd. Bovenop dit platform staat een kraan die de blokken grijpt en ze in de juiste positie plaatst om de steiger te beschermen.

Het ponton ligt al in Masca en volgens officiële bronnen zal het bouwbedrijf twee tot drie weken nodig hebben om de betonblokken te plaatsen. Alle werkzaamheden worden vanaf het water uitgevoerd.

Voor de werkzaamheden ter verbetering en aanpassing van de Masca steiger is meer dan anderhalf miljoen euro uitgetrokken. De werkzaamheden zullen zes maanden in beslag nemen.

Werkzaamheden Masca-steiger in december klaar

De voorzitter van het Cabildo van Tenerife, Pedro Martín, verzekerde op 20 oktober 2022 dat voor het einde van het jaar de werkzaamheden aan de nieuwe aanlegsteiger zullen zijn voltooid.

Ondertussen is de steiger van Masca klaar en de Masca kloof afgewerkt, met een drietal maanden vertraging…

Pedro Martín bezocht de nieuwe installaties, samen met de burgemeester van Buenavista del Norte, Antonio González, de burgemeester van Santiago del Teide, Emilio Navarro, het eilandbestuurslid voor Natuurbeheer, Isabel García, en vertegenwoordigers van het bedrijf waaraan de werkzaamheden zijn vergund.

De voorzitter herinnerde eraan dat het momenteel, en sinds maart jongstleden, alleen mogelijk is om de wandeling van het Masca-ravijn en bij het einde, moet terugkeren naar het beginpunt, en dat na de voltooiing van de werkzaamheden een nieuwe mogelijkheid is toegevoegd, die erin bestaat dat men op het einde van de wandeling over zee kan terugkeren.

Momenteel zijn zowel het bezoekerscentrum als de toegang tot het Masca-ravijn geopend van 9u00 tot 17u00, van maandag tot en met vrijdag, terwijl in het weekend en op feestdagen de openingstijden met twee uur worden verlengd, nl. van 8u00 tot 18u00.

Om toegang te krijgen tot het ravijnpad moet een reservering worden gemaakt via de website www.caminobarrancodemasca.com. Voorlopig worden alleen weekends en feestdagen aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…