Tenerife registreert 5 dagen 100 plus Covid-gevallen per dag

Tenerife plus 100 Covid gevallen, 5 dagen op rij
Tenerife plus 100 gevallen, vijf dagen op rij

Gezondheidscrisis is voorbij

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 5 mei 2023 een einde verklaard aan COVID-19 als een noodsituatie voor de volksgezondheid van internationaal belang.

Er zijn momenteel geen beperkingen voor reizen naar de Canarische Eilanden.

Het ministerie van Volksgezondheid publiceerde zijn laatste rapport met de indicatoren van de evolutie van de pandemie op 30 juni, nadat op 4 juli het Koninklijk Besluit was goedgekeurd dat de gezondheidscrisis voorbij verklaarde. De gegevens zijn nu opgenomen in het ISCIII-document, dat de situatie van influenza en andere respiratoire virussen volgt.

Tenerife registreert al vijf dagen meer dan 100 gevallen van COVID per dag

Het Ministerie van Volksgezondheid van de regering van de Canarische Eilanden heeft gisteren het overlijden gemeld van één persoon met het coronavirus de afgelopen 24 uur en 217 nieuwe besmettingen in de archipel.

De overledene was een 61-jarige vrouw met eerdere pathologieën, die een klinische verslechtering had doorgemaakt. Daaraan wordt toegevoegd dat de patiënt in verband werd gebracht met een familie-uitbraak en op Tenerife verbleef.

Vijfde dag op rij Tenerife plus 100

Wat de nieuwe positieve gevallen per eiland betreft, werd gisteren de minder gunstige ontwikkeling van Tenerife vastgesteld, waar 115 gevallen werden toegevoegd. Dit is de vijfde dag op rij waarop het aantal nieuwe gevallen van het coronavirus op het eiland de honderd overschrijdt, met 102 positieve gevallen op dinsdag, 112 op woensdag, 127 op donderdag, 122 op vrijdag en 115 op zaterdag.

Overzicht per eiland

Momenteel zijn er 2.189 actief besmetten in Tenerife en sinds het begin van de pandemie geaccumuleerd 18.152 personen met het SARS-CoV-2-virus.

Dit is de vijfde dag op rij waarop het aantal nieuwe gevallen van het coronavirus op Tenerife de honderd overschrijdt

In Gran Canaria waren gisteren 80 nieuwe gevallen van het coronavirus en momenteel 1.838 actief besmet. Bovendien zijn er op dit eiland 17.744 geregistreerd sinds de ziekte werd ontdekt.

Intussen zijn er op Lanzarote gisteren twee nieuwe gevallen bijgekomen en zijn er 87 epidemiologisch actieve gevallen. En in totaal hebben 4.519 mensen COVID-19 gehad op het eiland gedurende de hele pandemie.

Op Fuerteventura werden 11 nieuwe gevallen geregistreerd, zodat het aantal actieve gevallen op 198 komt, terwijl het aantal geaccumuleerde gevallen op 1.817 ligt.

La Palma voegde vier nieuwe gevallen toe, waardoor het gecumuleerde totaal op 441 en 34 actieve gevallen komt. Bovendien leverde een screening in de haven van Tazacorte 8 positieve gevallen op, die in de statistieken van Grafcan zullen worden opgenomen zodra deze gevalideerd zijn.

El Hierro registreerde één nieuw positieve persoon, waardoor het aantal geaccumuleerde gevallen op 298 komt en het aantal actieve gevallen op 8.

Tenslotte registreerde La Gomera nog eens 4 gevallen, zodat het nu 221 geaccumuleerde en 7 actieve gevallen heeft.

Een overzicht van de actuele Corona-cijfers op deze pagina, die dagelijks wordt aangepast.

Druk in de ziekenhuizen

Met de besmettingen van de laatste uren erbij komt het totaal aan actieve gevallen in de Canarische eilanden op 4.361, waarvan er 72 op de intensive care werden opgenomen, 304 in het ziekenhuis verblijven en 3.985 thuis worden verzorgd.

Bovendien zijn sinds het begin van de pandemie op de Canarische Eilanden in totaal 43.192 mensen besmet geraakt met het SARS-CoV-2-virus.

De gecumuleerde incidentie de laatste 7 dagen (IA7) bedraagt op de Canarische eilanden 64,22 gevallen per 100.000 inwoners, terwijl die van de laatste 14 dagen (IA14) 118,84 gevallen per 100.000 inwoners bedraagt.

Het Ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Regering deelde voorts mee dat tot gisteren in de Archipel 909.090 PCR-tests zijn uitgevoerd, waarvan 3.483 afgelopen vrijdag.

De strengere maatregelen die ingaan vanaf maandag 15 maart 2021 zullen hopelijk de cijfers verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

 1. Dag Tino,

  IA7 (IA14) is het aantal positief getesten van de laatste 7 (14) dagen opgeteld en gedeeld door het (bevolkingsaantal*100.000).
  Lees hier een artikel hierover: https://www.sciensano.be/
  Het is duidelijk dat beide getallen verschillend zijn.

  Op deze pagina nog wat extra uitleg: Epidemiologische Indicatoren

  Vriendelijke groeten,
  Guy H.

 2. Ik begrijp niets van de I.A 7 en de I.A. 14
  Ik dacht dat dit het 7 daags en het 14 daags voortschrijdend gemiddelde is.
  Als ik de laatste 7 dagen optel en dit door 7 deel en 14 dagen optel en door 14 deel kom ik op andere cijfers uit wat bewijs dat ik er niets van snap. Wil jij mij helpen?

Ook interessant om weten…